Spar penge og gå mere: Her er det bedste du kan gøre i det nye ferieår

Slankekur, rygestop, spareplan – hvorfor gøre brug af alle de gamle, kedelige nytårsfortsætter, når du kan lave ferie-nytårsfortsætter i stedet for?

Hvorfor give de kedelige nytårsfortsætter et mere spændende ferie-twist? Det gør det hele meget sjovere. (Foto: Flickr/Stacie)
Hvorfor give de kedelige nytårsfortsætter et mere spændende ferie-twist? Det gør det hele meget sjovere. (Foto: Flickr/Stacie)

Januar er ikke meget gammel, men mon ikke du allerede nu er faldet i en eller tre af nytårsfortsæt-fælderne og har haft fingrene i kagekrukken, cigaretpakken eller udsalgsshoppingen. Nytårsfortsætter varer som regel ikke mere end et par uger – eller dage – før du har overbevist dig selv om, at de alligevel er enten unødvendige eller helt ubrugelige.

Oven i det nederlag – og taget i betragtning, at kulden for alvor har bidt sig fast i Danmark – er det nemt at drømme sig væk til eksotiske rejsemål, sol, frihed og ferie. Og mens du gør det, kan du jo passende sætte dine nytårsfortsæt for dine rejseplaner for 2016.

Selv om de er inspireret af de vanlige nytårsfortsætter er de meget mere fornøjelige end de klassiske regler, planer og fortsætter, du opsætter for dig selv. Så lad rejsedrømmene flyde frit og bliv inspireret af nedenstående ferie-nytårsfortætter.


Bøger er altså sjovere når de handler om din feriedestination. (Foto:Flickr/Martin Burns)
Bøger er altså sjovere når de handler om din feriedestination. (Foto:Flickr/Martin Burns)

 

1. Læs flere rejsebøger
At læse flere bøger er et klassisk nytårsfortsæt – men det kan ærlig talt hurtigt blive en smule kedeligt. Så hvorfor ikke skifte romanerne ud med rejsebøger og i stedet for krimien læse om den feriedestination, du skal besøge. Du kan jo også medbringe romaner, krimier og andet, hvor fortællingerne foregår der, hvor du er på ferie. Det gør læseriet langt sjovere.

Se også: Drama i luften - mand skar i sig selv og co-piloten

2. Rejs og vær spontan
Der venter langt flere og langt sjovere oplevelser, hvis du kan være mere spontan under din ferie. Nok er det godt at planlægge og være forsigtig, når du færdes på fremmede destinationer, men måske 2016 skal være året, hvor du lægger lidt af planlægningen til side og i stedet lader feriedagene gå med spontane oplevelser.

3. Gå flere skridt
Ja – det er svært at undgå. Ingen nytårsfortsæt-liste uden sundhedspunkter. Og har du alligevel tænkt, at du gerne vil bevæge dig lidt mere i 2016, kan du jo holde sig selv op på det og bruge ferien på at få flere skridt på skridttælleren.

Gåture mellem strand og hotelværelse og fra iskiosk til liggestol tæller naturligvis med i regnskabet. Og skal du ud på de lidt længere ture, er det altså også noget flottere og sjovere at vandre i østens landskaber eller Sydamerikas bjerge end langs Danmarks flade veje.

15..16..17..18 skridt. De tæller alle med i regnskabet – også dem fra vandkant til isbod. Og så kan du godt vælge den store is efter den gå-tur. (Foto:Flickr/Aapo Haapanen)
15..16..17..18 skridt. De tæller alle med i regnskabet – også dem fra vandkant til isbod. Og så kan du godt vælge den store is efter den gå-tur. (Foto:Flickr/Aapo Haapanen)


Se også: Sådan slår du det dårlige vinterhumør ihjel

4. Spar på pengene
Ligeledes et klassisk nytårsfortsæt for mange – at spare lidt på pengene. Det kan virke modstridende, når man nu gerne vil på ferie, rejse og opleve, men de to ting kan sagtens kombineres.

Skær ned på antallet af souvenirs, du fylder kufferten op med – eller endnu bedre; byt de skøre, mærkelige, ubrugelige ting ud med billeder.

Så lad kameraet hænge om halsen, og skyd løs under ferien. Så kommer du hjem med ligeså mange gode minder, som der kan være i en 'I love Mumbai'-t-shirt eller i en skål af muslingeskaller lavet af lokale inderne. Og samtidig bevarer du det gode forhold til din bankmand.

5. Stå tidligt op
En solopgang over Nepals bjerge, Kinas rismarker eller Caribiens kyster er i den grad værd at stå tidligt op for. Formentlig har du jetlag og kan ikke sove alligevel, så udnyt det og gå en tur på stranden eller op ad bjerget og nyd solen.

Samtidig vinder du lidt på selvrespekten, når du besejrer vækkeuret og holder løftet om at droppe snoozeriet.

6. Lær nye ting
Nu er vi ved at være nederst på listen – til punktet, hvor du lover dig selv, at du gerne vil lære flere nye ting i det nye år. God ide, men svært projekt. Måske kan det gøre projektet sjovere, hvis du forener de nye lærdomme med noget rejseaktivitet.

Prøv en ny destination, smag ny mad eller lær et nyt sprog – det er alt sammen noget, som bliver meget sjovere, hvis det bliver gjort på eller i forbindelse med rejser.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere