Spies' løsning på solsenge-krigen: Køb vores dyreste lejligheder med egen pool

Hvis du vil sikre dig en solseng på Spies-hotellet, kan det koste mange tusinde kroner

Når poolen åbner klokken 8, løber turisterne ud for at sikre sig en liggestol. Video: Solarpix

Som Ekstra Bladet for to uger siden kunne dokumentere, så er der regulær krig om de bedste solsenge på flere hoteller, som de danske charterselskaber udbyder. Når startskuddet lyder om morgenen sætter hotelgæsterne i løb og kaster deres håndklæder på solsengene, så de er reserveret hele dagen. Og hvis man ikke deltager i det spøjse optrin, så risikerer man slet ikke at få plads ved poolen. Se videoen herover 

Dansk familie klager over solsenge-krig

Men nu har Spies fundet løsningen. I en pressemeddelelse skriver rejseselskabet, at syv ud af ti af deres over 11.000 adspurgte gæster synes, det er et problem, at man skal stå tidligt op på ferierejsen, tage et håndklæde under armen og med det reservere en liggestol ved poolen til brug senere på dagen.

Ligger til højrebenet
- Løsningen på 'problemet' ligger dog lige til højrebenet: På stadig flere af vores koncepthoteller såsom Sunwing Family Resorts for børnefamilier og Sunprime Hotels for voksne, som rejser uden børn, tilbyder vi lejligheder med direkte adgang til en privat, delt pool, som man kan hoppe direkte ned i fra ens egen terrasse – naturligvis udstyret med egne liggestole, skriver kommunikationschef i Spies, Torben Andersen i pressemeddelelsen.

Hvad pressemeddelelsen ikke melder noget om, er dog at direkte adgang til pool er meget dyrere end den fælles pool.

Prisforskel på 5.200 kroner
Hvis man for eksempel rejser til Kreta med Spies den 7. september, så koster en uge under sydens sol 23.996 for to voksne og to børn i en 1-værelses lejlighed med balkon og havudsigt. Vælger man derimod en 1-værelses lejlighed med direkte adgang til delt pool - og altså dermed sikrer sig en solseng - koster det 29.196.

- Er det rimeligt, at jeres løsning for at sikre sig en solseng, koster 5.200 kroner mere for en familie?

- Nu er det jo lidt mere en kuriøs ting for at gøre opmærksom på, man godt kan få en luksusløsning, hvis man gerne vil det, siger Torben Andersen til Ekstra Bladet.

Får ingen klager over solsenge
- Kan du forstå, at man kan føle sig fortørnet over, at jeres løsning på problemet er forbeholdt de rige?

- Det er ikke for de rige. På vores koncepthoteller (hotel, som er bygget op omkring skandinavernes behov, red.) er der masser af solsenge. Vi får ikke nogen klager over, der ikke er solsenge nok. Det, du har set, er nogle ekstreme tilfælde, der har været fremme. Vores hoteller er godt udstyret med solsenge, for vi kender skandinaveres behov for solsenge, så det har vi ikke noget problem med.

- Men syv ud af ti af jeres adspurgte gæster siger, det er et problem, man skal stå tidligt op for at få sig en solseng?

- Nej, de føler måske, det er et problem, at nogen går ned og reserverer en solseng, og det er måske nogle af de gode solsenge ved poolen, men derfor er der stadigvæk solsenge på hotellets område, fortæller Torben Andersen og fortsætter:

- Vi fjerner håndklæder efter en times tid, der hvor vi kan komme til at gøre det. Det har vi folk ude at gøre på vores koncepthoteller.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Se prisforskellen for en familie, hvis de vil sikre sig en solseng, som er Spies' løsning på solsenge-problemet.
Se prisforskellen for en familie, hvis de vil sikre sig en solseng, som er Spies' løsning på solsenge-problemet.

Spies har 500 boliger med pool-adgang på 31 af deres over 800 hoteller.

- Der er rift om denne stressfri boligtype – på flere af vores egne koncepthoteller har vi allerede solgt 50 procent af lejlighederne med direkte pooladgang i skolernes sommerferie 2018, fortæller Torben Andersen.

- Det er hurtigst solgt i øjeblikket. Det er virkelig noget, alle drømmer om; at man bare lige kan hoppe direkte i poolen. At det så også har den tillægsgevinst, at man altid har sin egen solseng, er en anden side af sagen. Men det er jo ikke solsengen du betaler den ekstra pris for. Du betaler for egen pool og andre luksusting, slår Torben Andersen fast.

Her tyvstarter badegæster for at kaste håndklædet på de bedst placerede liggestole (Video: Privat):