Stangstiv pilot havde ti gange for høj promille

Piloten stank så meget af alkohol ud af munden, at politiet blev tilkaldt

En pilot fra Japan Airlines har erkendt, at han havde drukket alt, alt for meget, da han søndag dukkede op på arbejde i London for at flyve til Tokyo. Foto: Itsuo Inouye/AP
En pilot fra Japan Airlines har erkendt, at han havde drukket alt, alt for meget, da han søndag dukkede op på arbejde i London for at flyve til Tokyo. Foto: Itsuo Inouye/AP
Følg Ferie

En andenpilot fra det japanske flyselskab Japan Airlines erkendte sig torsdag skyldig i at have været så fuld til en flyvning, at hans alkoholpromille var ti gange højere, end loven foreskriver.

Det skriver AP.

Piloten ved navn Katsutoshi Jitsukawa blev fanget på fersk gerning i Heathrow Lufthavn i London, da han søndag stank så meget af alkohol ud af munden, at han blev arresteret i stedet for at få lov til at gå om bord på flyet fra den engelske hovedstad til Tokyo i Japan.

Det var efter sigende buschaufføren på den bus, der skulle køre hele flypersonalet hen til flyet, som lugtede alkoholen i Jitsukawas ånde og kontaktede politiet, der derefter sigtede piloten for at bryde den britiske luftfartslov.

Fuld mand tissede på medpassager

To flasker vin og en kande øl
De efterfølgende blodprøver viste da også, at det ikke blot var en enkelt lille én, som Katsutoshi Jitsukawa havde fået indenbords, inden han drog afsted på arbejde.

Den 42-årige pilot havde således hele 189 gram alkohol per 100 milliliter blod i sit system, hvilket er lige knap ti gange for meget ifølge reglerne, da en pilot højst må have 20 gram alkohol per 100 milliliter blod.

Katsutoshi Jitsukawa erkendte torsdag sin fuldskab i Uxbridge Magistrates’ Court i det vestlige London, hvor han forklarede, at han havde drukket omkring to flasker vin samt en kande øl aftenen før.

Flyselskabet fortæller til AP, at den pågældende flyvning blev forsinket i mere end halvanden time, og de undskylder samtidig over for de berørte passagerer.

Katsutoshi Jitsukawa forbliver ifølge nyhedsbureauet i myndighedernes varetægt, indtil hans dom falder den 29. november.

Fuld bedstefar viste penis på fly til London

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind