Stephen smidt af fly fordi han sov

Stephen Bennett havde taget en sovepille, så han kunne sove på flyveturen, men fordi han faldt i søvn, inden flyet lettede, blev han smidt af

Her ses Stephen Bennett og hans hustru. Foto: Privat
Her ses Stephen Bennett og hans hustru. Foto: Privat
Følg Ferie

En canadisk mand ved navn Stephen Bennett er godt rasende på flyselskabet WestJet, som den 13. oktober valgte at smide ham af flyet, fordi han var faldet i søvn, inden flyet lettede.

Det skriver BBC.

Ifølge det britiske medie var den canadiske mand på vej til Cuba med sin hustru og deres søn. Den lille familie havde dog en enkelt overnatning i Toronto i forbindelse med en mellemlanding, og det var her, at problemerne startede.

Ifølge Stephen Bennett selv havde han nemlig sovet så dårligt om natten i Toronto, at han valgte at tage en sovepille, inden han gik om bord på flyet mod Cuba, så han kunne sove på turen.

Da familien fik lov til at gå om bord som nogle af de første, lagde Stephen Bennett, som desuden er ved at komme sig over et slagtilfælde, sig til at sove med det samme.

Pludselig blev han dog vækket af en stewardesse, der ruskede i ham og sagde, at han skulle forlade flyet med det samme, da hun vurderede, at han var et 'lægefagligt nødstilfælde'.

Kvinde (og hendes egern) smidt af fly: 'Jeg skal nok få min hævn!'

'Så ydmygende'
Inden Stephen Bennett nåede at se sig om, var ambulancefolk angiveligt kommet om bord, hvorefter de placerede den forvirrede canadier i en kørestol og kørte ham ud af flyet.

- Det var så ydmygende, siger Stephen Bennett til BBC og fortsætter:

- Stewardessen forvandlede sig i bund og grund til dommer, jury og bøddel på samme tid.

Ifølge Stephen Bennett, som havde fået en recept fra sin læge til sovepillen, så undersøgte paramedicinerne ham efterfølgende i terminalen og vurderede, at han var rask nok til at flyve med, men kabinepersonalet nægtede alligevel at lade ham komme tilbage om bord.

Stephen Bennett fik endda også sin egen læge til at sende en e-mail, hvor han bekræftede, at Stephen Bennetts helbred var i orden, men Bennett fik alligevel ikke lov til at flyve med.

Da WestJest først havde flyvninger til Cuba ugen efter, måtte Stephen Benneth og hans familie derfor selv finde flybilletter hos et andet flyselskab, så de kunne komme afsted til deres allerede betalte all inclusive-ferie på Cuba.

- Det var virkelig en dårlig start på ferien, siger Stephen Bennett, som samlet måtte bruge 1525 dollars (10.000 kroner) på de nye flybilletter samt hotelovernatning inden afrejse, da de først kunne rejse afsted to dage senere end planlagt.

Familieferien ødelagt! Flyselskab glemte at fortælle om aflyst flyvning

Det siger flyselskabet
BBC har været i kontakt med flyselskabet, WestJet, som først afviste at udtale sig om enkeltpersoner, men som sidenhen har bekræftet, at Stephen Bennett blev fjernet fra flyet, men at det skete, fordi han var 'påvirket af stoffer og ikke fordi, at han sov'.

- Når vores personale observerer en passager, som viser tegn på, at han ikke er i stand til at flyve, vil vi - i overensstemmelse med lovgivningen i Canada - fjerne passageren fra flyet, siger en talsmand fra flyselskabet og fortsætter:

- Vi tager ikke let på disse beslutninger, men de bliver taget for sikkerhedens skyld - både for den pågældende passager, men også for resten af passagererne samt vores personale. Vi er dog kede af den ulejlighed, som det forårsagede for passageren.

Stephen Bennett søger nu kompensation for hændelsen samt en forklaring på, hvorfor flyselskabet ikke ville lade ham komme om bord, selvom lægerne havde bekræftet, at han var rask nok til at flyve.

EasyJet afviste passagerer der ikke havde betalt ekstra for siddeplads

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.