Stewardesser pålagt at hylde Indien i luften

Kabinepersonale fra Air India skal hylde moderlandet i slutningen af alle service-meddelelser ombord

Air India er statsejet og skal nu hylde landet ombord efter hver servicemeddelelse. Foto: AP
Air India er statsejet og skal nu hylde landet ombord efter hver servicemeddelelse. Foto: AP

Det statsejede flyselskab skal fremover hylde moderlandet efter hver service-meddelelse ombord.

Det sker efter, at spændingerne mellem Pakistan og Indien eskalerede i sidste uge, da begge parters kampfly blev skudt ned over Kashmir-regionen.

Tusindvis af turister var strandet i Thailand, efter fly måtte blive på jorden på grund af lukkede luftrum, mens konflikten også eskalerede på landjorden.

Og nu skal man så som flypassager hos Air India også mærke til eskaleringen. Direktøren Captain Amitabh-Singh for det statsejede flyselskab underskrev nemlig direktivet om den patriotiske salut med øjeblikkelig virkning.

Det beretter The Independent.

Artiklen fortsætter herunder ...

Dyster dom over ikonisk bygning: Redningen er håbløs

Folk jubler på gaden i Ahmedabad i Indien, efter Pakistan frigav den indiske pilot, der blev fanget efter nedskydningen i sidste uge. Foto: Ritzau Scanpix/Amit Dave
Folk jubler på gaden i Ahmedabad i Indien, efter Pakistan frigav den indiske pilot, der blev fanget efter nedskydningen i sidste uge. Foto: Ritzau Scanpix/Amit Dave
 

Patriotisk
Hyldest-frasen 'Jai Hind' betyder groft oversat til dansk 'sejr til Indien' og er en velkendt nationalistisk og patriotisk talemåde i landet.

Instruktionerne lyder desuden på, at det skal siges efter service-meddelelserne med en kort pause imellem.

'Jai Hind' skal desuden siges med 'ildhu,' står der i direktivet.

Flere twitterbrugere har gjort nar af direktivet, da de mener, det vil komme til at lyde skørt.

'Mine damer og herrer, du bedes fæstne din sikkerhedssele. * pause * JAI HIND! (Sejr til Indien!)'

'Dit fly er aflyst uden yderligere varsel. Jai Hind! (Sejr til Indien!)'

Artiklen fortsætter herunder ...

'Bomb here' eller 'Bombay': Indisk mand sigtet for bombetrussel

Den nylige eskalering i konflikten over Kashmirregionen startede tidligere i februar, hvor en selvmordsbombe dræbte mindst 40 paramilitære soldater i den indisk-kontrollerede del af regionen.

Indien angreb herefter hvad, man mente, var en pakistansk militærbase.

Konflikten mellem Indien og Pakistan har øget patriotismen i Indien over de seneste år.

Kashmir har været omstridt i årtiier

Indiens militær nedskød onsdag mindst et af Pakistans fly, og mistede angiveligt samtidig selv et kampfly i en eskalerende konflikt mellem de to nabolande.

Herunder fakta om Kashmir-konflikten:

* Indien og Pakistan har siden de opnåede selvstændighed i 1947 ligget i konflikt om Kashmir. Området udløste regulære krige mellem de to lande i 1947, i 1965 og i 1999.

* Det hinduistiske Indien kontrollerer to tredjedele af det bjergrige område. Både i den indiske og den pakistanske del er et stort flertal af indbyggerne muslimer. Der bor i alt omkring 11 millioner mennesker i regionen.

* Siden 1989 har der været et oprør i gang i den indisk-styrede del af Kashmir.Mere end 47.000 mennesker har mistet livet, mens omkring 10.000 er blevet bortført. Indien anklager Pakistan for at støtte oprøret og drive træningslejre for muslimske oprørere.

* India og Pakistan blev i 2003 enige om en våbenhvile, men fredsprocessen har stået i stampe i årevis - navnlig efter et blodigt angreb i Mumbai i 2008. Pakistanske ekstremister har fået skylden for massakren på 164 mennesker i den indiske storby.

* De to atommagter gør begge krav på Kashmir. En FN-resolution fra 1948 fastslår, at der skal holdes en folkeafstemning om Kashmirs fremtid, men den har endnu ikke fundet sted.

* Mange ønsker, at Kashmir skal være selvstændigt.

* En del af Kashmir, det stort set ubeboede området Aksai Chin, er kontrolleret af Kina.

Kilde: Ritzau