Stil dine Game of Thrones abstinenser her

Serieafsavn: Rejs til Game of Thrones’ destinationer i sommerferien

King’s Landing i Westoros’ hovedstad er blevet filmet i badebysdestinationen Dubrovnik i Kroatien (Foto: Flickr/lovinkat)
King’s Landing i Westoros’ hovedstad er blevet filmet i badebysdestinationen Dubrovnik i Kroatien (Foto: Flickr/lovinkat)
Følg Ferie

HBO's efterhånden legendariske TV-serie Game of Thrones har sæsonafslutning i morgen, mandag. Det betyder for mange danskere en hjerteskærende pause fra seriens gribende univers.

Er du en af de mange, der kommer til at savne kampen om The Iron Throne, kan du dog overveje at planlægge sommerferien efter seriens kongeriger. Seriens syv kongeriger kan nemlig bl.a. findes på europæiske destinationer som Kroation, Spanien eller på vildmarker i Nordeuropa. 

Fire indlæggelser fik pensionist-par til at sagsøge rejsearrangør

King's Landing og den antikke by Meereen i Kroatien
Du skal ikke rejse langt for at opleve seriens omdrejningspunkts i King's Landing, som i virkeligheden er optaget i Kroatien. Adriaterhavets blide klima, landets smukke natur og historiske arkitektur har gjort Kroatien til et oplagt optagelsessted for The Iron Thrones’ hjemstavn. Scenerne fra King’s Landing i Westoros’ hovedstad er blevet filmet i badebysdestinationen Dubrovnik, hvor byens mure ud til havet og de farverige, game bygninger kan genkendes fra serien.

Daenerys 'Mother of Dragons' Targaryen har tilbragt sæson fem i byen Meereen. I virkeligheden er Meereen filmet i Kroatiens næststørste by Split, som bl.a. er hjemsted for Diocletians Paladset, der stammer fra det gamle Rom. I seriens omdannes de indre dele af paladset til Meereens undergrundspassager og smalle gyder, hvor de obskure Sons of Harpy huserer og saboterer Dronningemoderens planer.

Den virkelige årsag bag din solskoldning

De udvendige scener i Meereen er blevet optaget nær Split i Klis-fæstningen, som i ældre tid har fungeret som domhus for kroatiske konger og – i linje med seriens historie – lagt hus til blodige kampe op igennem historien.

Spanien er det eksotiske Dorne
Filmoptagelserne til Game of Thrones rykkede til Spanien i femte sæson for at tage os med til Westeros sydligste kongerige: Det golde og utæmmede Dorne.

Sevilla Paladset i det sydlige Spanien er hjemsted for Dornes hersker, Prins Doran, men blev oprindeligt bygget af maurerne. Filmscener fra Dorne er også optaget på universitet Osuma, hvis bygninger daterer tilbage til det 16. århundrede og ligger ved den romerske Cordoba bro. I sæson fem får vi også endelig set den frie by Volantis, som også er filmet i Cordoba i Spanien.

'Rejsen bliver dyrere, hvis du søger meget på den' – og flere rejsemyter

Irland og Island er det majestætiske nord
Krig, forræderi og kampen om magten er i Game of Thrones ikke kun begrænset til de sydlige dele af riget og de frie byer ved The Narrow Sea. Familien Starks hjemsted i Norden ændrer sig nemlig i sæson fem fra fredelig jord til blodig slagmark mellem magtfulde huse og danner kulisse for nogle af seriens mest dramatiske blodsudgydelser.

Disse scener er bl.a. optaget i Nordirland, hvor landets grønne arealer og kølige natur danner rammerne for vinterens varsel. Stark-familiens hjem, Winterfell, kan findes i virkeligheden på slottene Doune og Ward.

Mand død i bungy-jump ulykke i Phuket

De dele af historien, som finder sted under endnu køligere himmelstrøg er filmet i Islands rå natur. Vil man rejse i Jon Snows fodspor 'Beyond the Wall' findes de sneklædte ødemarker i virkeligheden ved Vatnajökull-gletsjeren.

Nationalparken omkring gletsjeren er et område med grønt lavland og bjergtoppe og huser også toppen af Hvannadalshnúkur, som har en stigning på 2.109 meter over havets overflade. Området er altså perfekt til at fortælle historien om den vinter-dominerede ødemark, hvor kongens lov og retfærdighed ikke kan nå.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+