Store ski-rejsedag: Det skal du være opmærksom på i trafikken

Der er tryk på vejnettet i såvel Danmark som resten af Europa i disse vinterferie-dage

Du skal også huske at pakke en god portion tålmodighed, når du begiver dig mod de europæiske skiområder. (Foto: Polfoto)
Du skal også huske at pakke en god portion tålmodighed, når du begiver dig mod de europæiske skiområder. (Foto: Polfoto)

I dag er store rejsedag.

Denne fredag og næste fredag går utallige skolebørn på vinterferie, og derfor har mange danskere smækket tagboks på kareten og fyldt den til randen med skiudstyr for at begive sig mod de sydlige sneklædte himmelstrøg.

Det betyder også, at man foruden alt sit ski-habengut skal huske at pakke en god portion tålmodighed, da der er risiko for kødannelser disse dage.

I Danmark er det de sædvanlige knudepunkter med retning mod Tyskland, der vil være mest belastet.

- Vi forventer, at der i dag fra kl. 15-20 vil være rimelig stor belastning på vejen. Fra Sjællands-området bliver det ned mod Rødby-Puttgarden, og så vil der selvfølgelig også være megen trafik fra Fyn og ned mod grænsen, udtaler Brit Osted Nielsen fra Vejdirektoratet og spår samtidigt, at lørdag også bliver presset.

- I morgen mellem kl. 9 og 15 forventer vi et stort pres, men ikke på samme måde som i dag, fortæller hun.

Der er hovedsageligt turene sydpå, der kan skabe problemer, idet alle de trafikanter, der begiver sig på skieventyr hos vores skandinaviske nabolande, spreder sig over de såvel Øresundsbroen som færgeruterne.

Sådan bliver vejret i vinterferien

Hold jer orienteret

Mens der er rigeligt med risiko for tæt trafik på de danske veje, så er det i Tyskland, man skal forvente, at tålmodigheden for alvor bliver sat på prøve.

- I Europa vil jeg opfordre til, at man holder sig orienteret via de tyske hjemmesider (bl.a. ADAC.de, red.) og trafikradioen. Vi ved bare, at der vil være meget tæt trafik ned igennem hovedfærdselsårerne i Tyskland, beretter Brit Osted Nielsen fra Vejdirektoratet.

Samme anbefalinger giver de hos FDM, hvor de særligt forudser problemer på den traditionelle rute igennem Europa - nemlig A7.

- Derudover kan A9 fra Berlin til München også være meget tætpakket, siger Frederik Valmin, der er feriekonsulent ved FDM.

Undgå myldretid i Hamborg

Generelt kan det være svært at time, hvornår det er bedst at køre, da vinterferie-bilisterne er på vejene i alle døgnets timer.

Ifølge FDM bør man dog seriøst overveje at ramme Hamborg uden for myldretiden.

-  Der er selvfølgelig myldretid i morgen- og eftermiddagstimerne, men udover det er der et vejarbejde, hvor de er ved at udvide en seks-sporet bro til otte spor. Der er der kun tre farbare spor til både sydlig og nordlig retning, fortæller feriekonsulent Frederik Valmin.

FDM anbefaler derudover, at man har forberedt sig grundigt inden afrejse, så man sikrer sig, at der er vinterdæk på bilen, lettilgængelig advarselstrekant, sikkerhedsvest og snekæder, hvis uheldet er ude.  

Den største hjemrejsedag forventes at blive lørdag d. 14. februar.

Herunder kan du se en større gennemgang over, hvor og hvornår der er størst pres på vejnettet.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter