Annonce:
Annonce:

Stort kaos: Strejke truer danskernes juleferie

Tusindvis af danskere risikerer rejsekaos, fordi britisk fagforening truer med at nedlægge arbejdet i julen i fire engelske lufthavne

Fagforening truer med strejke, der kan skabe rejsekaos for tusindvis af danskere i julen. Foto: Polfoto
Fagforening truer med strejke, der kan skabe rejsekaos for tusindvis af danskere i julen. Foto: Polfoto
Annonce:
Følg Ferie

Det lyder som starten på en julekalender, men det er ikke fiktion.

Julen kan være i fare for tusindvis af danskere, der har planer om at rejse til Storbritannien i december. For der er trusler om strejke i flere lufthavne, skriver Check-in.dk

Men hvem er det, der prøver at spolere julen, spørger du måske dig selv?

Truslerne kommer fra Storbritanniens største fagforening Unite, fordi skandinaviske Aviator afvikler sine britiske aktiviteter i slutningen af november.

Fagforening kræver svar
Aviator er et serviceselskab, der løser mange forskellige opgaver for flyselskaberne, blandt andet bagagehåndtering og check-in.

- Unite vil søge garantier fra både Aviator, flyselskaber og andre handlere og ultimativt lufthavnene om, at der på ingen måder vil blive foretaget afskedigelser, siger talsperson i Unite Oliver Richardson i en meddelelse ifølge Check-in.dk.

Annonce:

Aviator lukker ned for arbejdet i lufthavne i Birmingham, Gatwick, Manchester og Newcastle, fordi det ikke giver overskud, skriver Unite i meddelelsen ifølge Check-in.dk.

100.000 danske passagerer
I samme meddelelse fremgår det, hvad fagforeningen har tænkt sig at gøre. Og planen er klar: Unite er klar til at nedlægge arbejdet i julen, hvis ikke Aviator kan svare på, hvad de vil gøre for at sikre de ansatte i check-in, på forpladser og ved bagagehåndtering.

Sidste år rejste 100.000 passagerer mellem danske lufthavne og de fire lufthavne i Gatwick, Birmingham, Manchester og Newcastle.

Aviator har ifølge Unite 1200 ansatte i Gatwick, der betjener British Airways, Norwegian ,Thomas Cook, Thomson og Virgin, og i Manchester har de 192 ansatte, der betjener blandt andet SAS og Norwegian.

I Newcastle, hvor SAS også flyver til, er der 145 Aviator-ansatte og i Birmingham er der 196 ansatte, der håndterer 14 selskaber, skriver Check-in.dk.

Vild stigning: Antallet af aggressive flypassagerer er skyhøjt  

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: