Styrer selv: Iron Maiden-forsanger tager jumbojet på verdensturné

Iron Maiden lejer islandsk jumbojet til verdensturné – og lader forsangeren være pilot

Iron Maiden skal på verdensturné – ikke i en bus, men i et Boeing 747 fly. Her er et foto fra en tidligere turné med et mindre fly. (Foto: Flickr/Henrique Pinto)
Iron Maiden skal på verdensturné – ikke i en bus, men i et Boeing 747 fly. Her er et foto fra en tidligere turné med et mindre fly. (Foto: Flickr/Henrique Pinto)

Det britisk heavy-metal band Iron Maiden skal på verdensturné i 2016 og til det, skal de bruge et transportmiddel. Mens de fleste bands kører rundt i turbusser, har Iron Maiden denne gang anskaffet sig en jumbojet. Piloten har de også droppet – de skal nemlig selv sidde i cockpittet, skriver roadwarriorvoices.com.

Godt tip: Så meget kan jyderne spare på efterårsferien

Det er bandets forsanger, Bruce Dickinson, der skal agere pilot på det kommende 'tourfly' – et Boeing 747-400-fly som bandet lejer af Air Atlanta Icelandic.

I disse lande er det bedst at blive gammel

Erfaren pilot
Bruce Dickinson er, udover at være sanger, også uddannet pilot, og har tidligere blandt andet fløjet danske charterturister til Thailand, hos det islandske flyselskab, Astraeus Airlines.

Faktisk har han mere end 20 års erfaring som pilot og fløj også et Boeing 757, under bandets sidste verdensturné.

Her er det mest beskidte sted i flyet (og det er ikke på toilettet)

747–flyet er dog noget større end Boeing 757 og Bruce Dickinson er derfor ved at lære at styre en maskine af den størrelse og er nu under uddannelse til pilot og kaptajn på et sådan fly. Udover ekstra benplads til bandmedlemmerne er der i 747´eren også plads til hele bandets sceneproduktion og udstyr, uden at de behøver at ombygget flyet.

35 lande på seks måneder
Bandets turne hedder 'Book of Souls', og begynder i februar næste år i USA. De skal besøge 35 lande på omkring seks måneder og når det europæiske publikum i maj måned.