Svinger sparekniven: Dette skal erstatte måltid på fly

I en spareøvelse har British Airways fjernet et af de to måltider på de længere flyvninger

Fremover skal en chokoladebar, og ikke et måltid som dette, fylde maverne på British Airways' economy-passagerer. Foto: Flickr/Summer Park
Fremover skal en chokoladebar, og ikke et måltid som dette, fylde maverne på British Airways' economy-passagerer. Foto: Flickr/Summer Park
Følg Ferie

Som flypassager tænker man sjældent over, hvor meget mad man får på flyveturen - man forventer blot at få fyldt maven med forpakket mad morgen, middag og aften samt en smule snacks derimellem.

Sådan er det bare ikke længere hos British Airways, der - som led i en spareøvelse - har fjernet et af måltiderne på lange flyvninger under otte og en halv time. Det skriver det engelske medie The Independent.

Spanier svinger sparekniven
På en flyvetur af den længde ville man ellers få serveret to måltider. Men sådan er det ikke længere for passagerer på economy-pladserne.

Nu bliver folk i stedet præsenteret for en chokoladebar, når maverne igen begynder at rumle.

Besparelserne kommer efter, at flyselskabet har ansat spanieren Alex Cruz, som grundlagde det spanske lavprisselskab Vueling.

Han er blevet ansat til at tage sparekniven frem og skære godt og grundigt til. Og her var det måltid nummer to, der blev vurderet som undværlig.

Lavere omsætning end ventet
Hos British Airways mener man, at der er tale om en optimering af ressourcerne.

- Vi tilbyder kunderne på alle vores transatlantiske flyvninger et tre-retters måltid, bar-service og snacks. Og på vores længere transatlantiske flyvninger, herunder til vestkysten (den amerikanske, red.), tilbydes kunderne et ekstra måltid under flyvningen, siger en talsmand fra British Airways ifølge The Independent.

- Vi gennemgår regelmæssigt vores service for at sikre, at vi investerer der, hvor det betyder mest for vores kunder, lyder det.

I slutningen af juli kom det ifølge Bloomberg frem, at IAG - der blandt andet ejer British Airways - havde klaret sig dårligere end forventet, og at omsætningen og driftsresultatet i første kvartal var lavere, end man havde regnet med.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+