Svøm med verdens største dyr - hvis du tør?

Drømmer du om at dykke ned under havoverfladen og svømme med verdens største dyr, blåhvalen? Ja, så kan et dansk rejsebureau hjælpe dig

Her kommer kajakroere helt tæt på blåhval (Video: Newsflare)

Alene dens tunge vejer det samme som en elefant. Kroppen bliver op til 30 meter lang og kan veje op mod 200 tons. Der er selvfølgelig tale om verdens største dyr, blåhvalen.

Og nu kan du få opfyldt drømmen om at svømme sammen med havets kæmpe - hvis du ellers tør.

En ny miljøvenlig type af fly kan gøre prisen på flybilletter lavere. (Foto: Simon Turkas/Flickr) Ferie Ny type fly får billetprisen til at falde

Det danske rejsebureau Kingfish Dive & Travel er nemlig som det første danske rejsebureau begyndt at arrangere ture til Sri Lanka, hvor man kan snorkle helt tæt på blåhvalen.

– Tidligere har det været forbeholdt de færreste at komme tæt på blåhvalerne, men med denne helt nye rejse er det nu muligt for alle. Jeg har tidligere svømmet med hvidhajer og snorklet med hvalhajer, men at komme helt tæt på verdens største dyr, er en drøm, der endelig kan gå i opfyldelse, siger Mads Odgaard, der er medindehaver og rejseleder i Kingfish Dive & Travel, i en pressemeddelelse.

Helt tæt på hvalerne
Blåhvalerne lægger deres vej forbi Sri Lanka fra december til april måned. Trods deres størrelse er blåhvalerne meget sky dyr. Derfor kræver det en stor portion tålmodighed at komme helt tæt på de store havdyr.

– På turen undgår vi larmende scuba-udstyr, og al bevægelse i vandet foregår med snorkel, maske og finner, forklarer Mads Odgaard.

På turen vil det også være muligt at opleve kaskelothvaler, grindehvaler og store flokke af delfiner helt tæt på.

Hvalerne synger og kommunikerer med hinanden under havets overflade, og lyden kan rejse mange kilometer under vand.

Blåhvaler har en meget dyb og brummende bas, mens kaskelothvaler og delfiner bruger sonar til at kommunikere og jage deres bytte. Det kommer til udtryk i høje kliklyde.

Amsterdam har fået et nyt hotel, der sætter et moderne og teknologisk præg på dit ophold. Med digitale løsninger fra check-in til udcheckning er der intet gammeldags at finde her. (Foto: Cityhub.com) Ferie Europa rykker: Her kan du bo på fremtidens sci-fi hotel

– Vi har hydrofoner med på rejsen, så man kan lytte ned, når de enorme dyr kommunikerer, hvilket i sig selv er en helt unik og fascinerende oplevelse, siger Mads Odgaard.

Hvis du er klar til at føle dig lillebitte i blåhvalernes nærvær, er der afrejse i begyndelsen af marts 2017.

En 50-årig kvinde fik frataget både passet og boarding pass, da hun åbnede nødudgangen på et China Southern Airlines-fly. (Foto: Flickr/byeangel) Ferie Kvinde bandlyst fra fly: Troede nødudgang var toiletdør

31 kommentarer
Vis kommentarer