Tag med på 'sightrunning'

Sightseeing i løbesko er godt i gang med at blive en verdensomspændende trend 

(Foto: Running Copenhagen)
(Foto: Running Copenhagen)
Følg Ferie

Vi har sagt det før. Nu siger vi det igen. For rigtigt manges vedkommende er tiden efter ferien lig med en tid med lidt ekstra sul på sidebenene. Men de seneste år har en trend, der kan modvirke den tendens, taget sine første spæde skridt, og nu er den efterhånden stabilt kørende – eller i denne sammehæng løbende.

Flere såkaldte sightrunning foretagender – virksomheder der kombinerer sightseeing og løb – popper nemlig op i byer over hele verden. F.eks. City Running i Zürich, City Jogging Tours i London og Tourist Run Amsterdam i – som navnet tydeligt indikerer – Amsterdam.

Ekstrem camping: Har du lyst til at hænge ud?

Ét foretagende samler flere sightrunning-tours under et fælles brand, nemlig 'Go! Running Tours', som bag sig blandt andre har danske Lena Andersson, der i 2011 startede Running Copenhagen. 

'Go! Running Tours' mål er, at løbere, ligegyldigt hvor i verden de booker en tur, møder høj kvalitet på deres sightrunning.

I dag – et år efter lanceringen af konceptet – har brandet over 40 udbydere og åbner ca. tre nye franchises i kvartalet. Verdens voksende løbelyst giver stor efterspørgsel på sightseeing med indbygget løb.

– Motionsløb har jo været i rivende vækst. Og når antallet af folk, der motionerer, stiger, kommer der også en naturligt stigning i antallet af mennesker, der gerne vil gøre motion til en del af deres ferie – sightrunning giver denne gruppe mulighed for at kombinere sightseeing og motion, og det er noget folk gerne vil have, fortæller Lena Andersson og tilføjer:

– Det er mit indtryk, at rigtig mange løber med os for at se byerne og samtidig inkludere den følelse af velvære, som løb giver, i deres ferie. Men derudover har jeg helt sikkert også en del af dem mistænkt for at tage med på vores ture, så de senere kan tage et ekstra glas rødvin med god samvittighed.

Japansk 'receptionist' giver myrekryb

Det er ikke kun turister, der løber med på sightrunning. En stor del af kunderne er også lokale eller foretningsrejsende.

– Jeg kan stadig blive overrasket over hvor mange danskere, der deltager på vores ture i København og især københavnerne selv. Det er virkeligt opløftende, siger Lena Andersson og forsætter:

– Derudover benytter mange virksomheder også muligheden i forbindelse med møder og konferencer. Og også forretningsrejsende løber med, selvom de ofte har en presset kalender og utallige forretningsmiddagene. En løbetur betyder for det første motion og velvære, men derudover giver det dem også muligheden for at opleve den by de besøger. Mange af dem ser jo ellers kun lufthavnen, taxaer, kontoret og hotellet, når de rejser.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time