Techno eller headbanging: Her er Europas musikfestivaler

Glem mudder og gummistøvler – Europa er en sand skattekiste, hvis du vil tage din næste festivaloplevelse til helt nye højder

Europa er fyldt med fede festivaler - uanset hvilken genre, du er til. (Foto: paniko.cl/Flickr)
Europa er fyldt med fede festivaler - uanset hvilken genre, du er til. (Foto: paniko.cl/Flickr)

Glade mennesker, euforisk stemning, god musik og kolde øl. Festivaler er bare godt for sjælen. Selvom vi er privilegeret med festivaler herhjemme, er det måske på tide at kigge udover den danske grænse – for Europa bugner af interessante musikfestivaler.

Primavera Sound, Spanien
1.-5. juni

Billetpris: ca. 650 kroner (kun dagsbilletter tilbage)

Du skal forvente at være i selskab med en del englændere, for festivalen trækker hvert år briter i hobetal til Barcelona – og de kommer med god grund. På få år er Primavera Sound gået fra at være en outsider til at være en af Europas mest populære festivaler.

NOS Primavera Sound, Portugal
7.-9. juli

Billetpris: ca. 470 kroner (kun dagsbilletter tilbage)

NOS, som er den portugisiske udgave af Primavera Sound, er også et populært valg. Festivalen bliver afholdt i Parque da Cidade i byen Porto.

Electric Elephant, Kroatien
7.-11. juli

Billetpris: ca. 1.050 kroner

Electric Elephant bliver afholdt i en naturskøn bugt i byen Tisno, Kroatien. Festivalen er især centreret omkring den engelske musikscene.

Exit, Serbien
7.-10. juli

Billetpris: ca. 830 kroner

Vælger du Exit får du lov til at feste i en historiske fæstning i den serbiske by Novi Sad. Her vil du bl.a. kunne opleve Ellie Goulding, Bastille og Wiz Khalifa.

Melt, Tyskland
15.-17. juli

Billetpris: ca. 1.000 kroner inklusiv camping

Hvis dit hjerte banker for techno, bør du overveje Melt som finder sted i en gammel mine, der er lavet om til et open air museum. Festivalen, der efter sigende skulle være indbegrebet af en tysk festival, afholdes i Ferropolis, der ligger lidt syd for Berlin.

Nuits Sonores, Frankrig
4.-8. maj

Billetpris: ca. 1.050 kroner

Tager du på festival for at danse, så er Nuits Sonores i Lyon ikke noget dårligt bud på din næste festival. DJ's og producere vil fyre op for musikken i gamle, ødelagte fabrikker, swimmingpools og forladte hospitaler.

Hellfest Open Air, Frankrig
17.-19. juni

Billetpris: ca. 2.300 kroner

Dette må være enhver metal-fans våde drøm, for Hellfest Open Air i Clisson, Frankring, kan byde på alle sub-genrer indenfor metal. Tilsammen skaber det den mørkeste og tungeste metal-festival i Europa, så det er ikke for sarte sjæle. Årets hovednavne er bl.a. Black Sabbath, Rammstein og Slayer.

Flow, Finland
12.-14. august

Billetpris: ca. 1.300 kroner

Har du altid drømt om, at dit modemagasin blev vakt til live, så vil du elske Flow i Helsinki. Smukke mennesker, moderne kunst og hipsterlicious musik er bl.a. med til at gøre Flow til en af Europas hotteste festivaler.

...men glem ikke Danmark
Selvom du kan risikere det omtalte mudder- og gummistøvle-scenarie, må vi ikke glemme vores egne fantastiske festivaler. For herhjemme er vi ved at være en ægte festival-nation, hvor trækplastret Roskilde Festival figurerer på mange lister over Europas bedste festivaler.

Roskilde Festival afholdes 25. juni - 2. juli. Her koster 8 dages festival, inklusiv fri adgang til camping, 1995 kroner.

Smukfest afholdes 3.- 7. august. Festivalen disker i år op med et line up, der inkluderer Rihanna, Sting og Sia. Måske derfor blev partoutbilletter til Smukfest 2016 allerede udsolgt den 20. januar 2016. Vil du have fingrene i en billet, må du hoppe på Den Blå Avis eller lignende.

Northside i Aarhus finder sted 17.-19. juni, og du skal lægge 1395 kroner for en partoutbillet til festivalen.

Tinderbox er den nyeste spiller på banen, og vil du opleve festivalen i Odense, der afholdes 23.-25. juni, skal du af med 1545 kroner for en partoutbillet.

4 kommentarer
Vis kommentarer