Terrorfrygt får danskerne til at droppe Tyrkiet

Det påvirker salget, at Tyrkiet har været ramt af en række angreb i 2016 og nytårsaften, siger rejseselskaber

De fleste danske chartergæster vælger Alanya. Men det bliver væsentligt færre i 2017 end tidligere. Foto: All Over Press
De fleste danske chartergæster vælger Alanya. Men det bliver væsentligt færre i 2017 end tidligere. Foto: All Over Press

Frygten for at få ferien forvandlet til et mareridt på grund af angreb som det på en natklub i den tyrkiske storby Istanbul nytårsaften smitter af på danskernes ferievaner.

Blodigt nytår i Istanbul. Foto: AP Terror - 2. jan. 2017 - kl. 09:41 Nytårsmassakre: Brugte op mod 180 kugler på syv minutter

Tyrkiet har tidligere været et af de mest populære rejsemål for danske turister. Men det har en række angreb i landets storbyer og i grænseområder lavet om på, lyder det fra flere rejsebureauer.

- Danskerne efterspørger i høj grad tryghed i år, og når der sker angreb som i Tyrkiet nytårsaften, er der mange danskere, der vælger at se bort fra Tyrkiet som turistdestination, siger rejseselskabet Tuis pressechef, Nikolai Johnsen.

Se også: Danskerne flygter fra denne feriedestination

Tui regner med at sende cirka 20.000 danskere til Tyrkiet i sommersæsonen, der strækker sig fra april til september. De rejser hovedsageligt til kystbyen Alanya. For tre-fire år siden lå tallet på omkring 60.000 rejsende.

Også Apollo forventer færre gæster på flyene til Tyrkiet i år.

- Generelt har interessen for Tyrkiet været dalende det sidste års tid, siger kommunikationschef Glenn Bisgaard.

- De ting, der er sket i løbet af året og nytårsaften, gør bare ikke noget godt i den sammenhæng, så vi kan godt mærke, at danskernes lyst til at rejse til Tyrkiet er dalende, siger han videre.

Spies oplyser på sin hjemmeside, at efterspørgslen på ferier til Tyrkiet er faldet.

Se også: Her er landet alle vil besøge i 2017

141 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere