Annonce:
Annonce:

Tid til en dukkert: Nu må friluftsbadene åbne igen

Rigspolitiet har givet landets udendørs svømmebade lov til at åbne igen

Efter længere tids nedlukning må landets havnebade åbne igen. Arkivfoto: Aleksander Klug
Efter længere tids nedlukning må landets havnebade åbne igen. Arkivfoto: Aleksander Klug
Annonce:
Følg Ferie

Få dage før årets første sommerdag står det klart, at en de helt store sommeraktiviteter i landets byer kan åbne: Havne- og friluftsbadene.

Rigspolitiet og sundhedsmyndighederne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det skriver Dansk Svømmebadsteknisk Forening i en pressemeddelelse.

- Konkret betyder det, at alle udendørs svømmebade kan åbne nu. Det må siges at være dagens gode nyhed, skriver foreningen i pressemeddelelsen.

Ifølge foreningen har sundhedsmyndighederne bekræftet, at 'at det er fuldt ud sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne friluftsbadene'. Genåbningen vil dog ske med skærpede retningslinjer fra Rigspolitiet.

Nu åbner det mest avancerede anlæg i Europa

Annonce:

Det betyder blandt andet, at der ikke må undervises eller afholdes arrangementer med over ti deltagere. Hvis man er vant til at gå til vandaerobic eller spiller vandpolo i friluftsbadene, må man derfor væbne sig med tålmodighed lidt endnu.

Til gengæld er der givet grønt lys til 'almindelig tilstedeværelse' i friluftsbadene. Politiet vil dog stadig holde øje med, om gæsterne tager hensyn til hinanden.

- Politiet har mulighed for at udstede et påbud, hvis der befinder sig flere end ti personer på en sådan måde, som efter politiets skøn udgør en særlig fare for smitte med covid-19, skriver Rigspolitiet ifølge Dansk Svømmebadsteknisk Forening i retningslinjerne.

Derudover har Rigspolitiet bedt badene om at holde omklædnings- og baderum lukkede lidt endnu, og det bliver med andre ord ikke muligt at klæde om efter en dukkert.

Det er dog ikke sikkert, at du allerede i pinsen kan få en svalende dukkert. Flere friluftsbad - blandt andet Bavnehøj- og Bellehøjbadene i København afventer nærmere instrukser:

Annonce:

- På nuværende tidspunkt afventes svar fra myndighedernes side om genåbningsdato og retningslinjer for, hvordan vi passer på vores svømmegæster, når vi igen må åbne, skriver Corna Andersen-Ene fra Københavns kommune til Ekstra Bladet.

Lufthansa siger nej til 67 milliarder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: