Tidligere CIA-agent afslører: Her er det sikreste hotelværelse

Ifølge den tidligere agent er det smart at holde sig væk fra hotelværelser på både øverste etage samt i stueetagen

På dette hotel i Las Vegas gik den 64-årige mangemillionær Stephen Paddock sidste år amok og skød mere end 1000 kugler ned over 22.000 forsvarsløse koncertgængere. Nu giver en CIA-agent gode råd til, hvordan man skal reagere i den slags angreb. Foto: John Locher/AP
På dette hotel i Las Vegas gik den 64-årige mangemillionær Stephen Paddock sidste år amok og skød mere end 1000 kugler ned over 22.000 forsvarsløse koncertgængere. Nu giver en CIA-agent gode råd til, hvordan man skal reagere i den slags angreb. Foto: John Locher/AP

Der er mange ting, man fokuserer på, når man bestiller sin næste ferie, og at få fingrene i et godt hotelværelse er for mange mennesker én af topprioriteringerne.

Men sørgeligt nok er det ikke længere kun udsigten og muligheden for lækker roomservice, man skal holde øje med, når man bestiller sit værelse, for med den øgede risiko for terrorangreb, er det i højere grad vigtigt at fokusere på sin sikkerhed.

Det mener Drew Dwyer i hvert fald, og han er tidligere CIA-agent og marinesoldat, så man må mene, at der er noget om snakken, når han giver gode råd.

Det er det britiske medie The Sun, som har taget en snak med den tidligere agent, der fortæller, at man rent faktisk har større chance for at slippe væk i levende live under et terrorangreb, hvis man blot tænker sig om en ekstra gang, når man bestiller sit værelse.

Sherif om massemorders mulige motiv: 'Det kan have skubbet ham ud over kanten'

For selvom mange nok umiddelbart ville tænke, at stueetagen er sikker, fordi man så hurtigere kan løbe ud fra hotellet, eller at øverste etage er sikker, fordi det vil tage længere tid, før eventuelle terrorister når op til dig, viser det sig faktisk, at det bestemt ikke er tilfældet:

- Stueetagen er nem at få adgang til for ubudne gæster, og på øverste etage er manøvrerummet begrænset, siger Drew Dwyer, som fortsætter:

- Første- og anden-etage vil derimod tillade adgang for nødkøretøjer.

Derudover rådgiver den tidligere agent også hotegæster til at få en kopi af hotellets evakueringsplan, som dog ofte allerede kan findes på hotelværelset, når man tjekker ind. Desuden er det altid vigtigt at pakke en taske til nødsituationer.

Ferie-frygt: Så bange er vi på ferien

Tre råd i nødsituationer
The Sun har også talt med Randy Spivey, som er grundlægger af organisationen 'Centre for Personal Protection and Safety', som blandt andet afholder kurser om rejsesikkerhed, kidnapninger og hvordan man skal reagere, hvis man møder en person med våben.

Ifølge ham er der tre regler, man skal følge, hvis man vil slippe levende væk i tilfældet af, at en terrorist kommer ind på hotellet, du bor på:

Flygt
Hvis terroristen har en pistol, vil det hurtigt være overstået, så det gælder om at komme udenfor så hurtigt som muligt. Løb udenfor og forsøg at finde et sikkert gemmested. Hvis du er i en høj bygning, er den bedste mulighed måske at løbe ovenpå og forsøge, om du kan komme op på taget, siger han og fortsætter:

- Bare kom så langt væk fra situationen som muligt. Gør det hurtigt og stol på dine instinkter. Det lyder måske simpelt, men mange fryser og går i stå, når de ender i sådan en situation.

Gem dig
- Hvis du ikke kan komme udenfor, fordi volden foregår mellem dig og udgangen, så gem dig et sted, hvor du kan barrikadere dig inde. Løb ud på badeværelset eller ind i et skab og lås og bloker døren, så de ikke kan komme ind.

Angrib
- Den tredje mulighed, hvis du er i et lille aflukket område med ingen andre valgmuligheder, er at angribe personen med pistolen, siger han fortsætter:

- I et lille aflukket område, kan du få terroristen ned, hvis fem-seks personer går op på siden af ham og forsøger at få ham ned på jorden, så du kan kontrollere hans hænder. Chancerne er i gruppens favør, hvis de arbejder sammen, men det kræver selvfølgelig, at alle er mentalt klar på at arbejde sammen.

Ny rapport: Her er de farligste lande at rejse til

Skal man spille død?
Den tidligere CIA-agent, Drew Dwyer, er enig i Randy Spiveys tre råd, men ifølge ham, er hovedproblemet i den slags situationer, at folk fryser, fordi de går i panik.

Derfor har han et ekstra råd, som måske kan være nemmere at ty til under et eventuelt angreb, men det er dog kun noget, man skal bruge, hvis alt andet fejler:

- Normale menneske er ikke trænet til den slags, så den normale reaktion er at blive forskrækket, bange og at tage fat i den nærmeste person, men det er den værste ting, man kan gøre, siger han og fortsætter:

- Så som aller sidste løsning kan man i stedet spille død. Men det er sidste løsning. Nogle folk er måske overlevet på den måde, men det er ikke anbefalet at gøre.

USA advarer amerikanerne: Pas på i Europa!

Dræbte 58 mennesker i Las Vegas: Massemorders bror anholdt for uhyrlig forbrydelse