Tidligere pilot: Sex inden afrejse kan fjerne flyskræk

En tidligere pilot mener nu at have knækket koden til at kurere flyskræk

Tør du heller ikke sætte dig op i et fly? Nu er der måske en god løsning på problemet. (Foto: Mark Harkin/Flickr)
Tør du heller ikke sætte dig op i et fly? Nu er der måske en god løsning på problemet. (Foto: Mark Harkin/Flickr)

Hvis du er en af de mange mennesker, der lider af flyskræk, så er der måske en simpel løsning på lige netop det problem. Den tidligere pilot og nu terapeut, Tom Bunn, mener i hvert fald at have et seriøst godt bud på, hvordan skrækken kan kommes til livs.

Tør du? Gigantisk rutsjebane vil slå ti verdensrekorder

Til Yahoo Travel udtaler Tom Bunn, at en mandlig klient kom sin flyskræk til livs ved at have sex dagen før han skulle ud at flyve. Den manglende søvn og udmattelsen fik efter sigende manden til at slappe af og undgå paniske angstanfald, da han satte sig op i flyveren.

Bunns teori står ikke alene
Til at bakke sin teori op henviser Tom Bunn til en undersøgelse fra Massachussets Institute of Technology. Her har forskerne undersøgt, hvordan det kan være at personer, der tidligere har haft kronisk stress, er mest tilbøjelige til at udvikle posttraumatisk stress. Dog tog undersøgelserne udgangspunkt i dyr og har intet med hverken flyskræk eller sex at gøre.

Alligevel mener Tom Bunn at kunne koble undersøgelsens resultater sammen med sin noget alternative kur mod flyskræk.

Her er de farligste dyr du kan møde på ferien

For undersøgelsen viste nemlig, at dyr som tidligere har været gennem en kronisk stress-tilstand, var langt mere udsatte i forhold til hurtigt at udvikle angst ved en ny traumatisk oplevelse. Men hormonet oxytocin skulle kunne modvirke denne effekt. Og den mekanisme kan være med til at give håb for det fly-forskrækkede folk.

Gavnlig effekt
Hormonet stiger nemlig i forbindelse med sex og har altså en gavnlig effekt, når det kommer til at undgå, at angstprovokerende oplevelser bider sig fast. En anden undersøgelse fra University of Lausanne sætter to streger under det faktum. Her kom forskere nemlig frem til, at oxytocin går til angreb mod det område i hjernen, der regulerer ens frygt.

Fire fantastiske bounty-drinks

På trods af Tom Bunns klare udmeldinger til Yahoo Travel, så påpeger han dog også, at der ikke er nogen garanti for, at alle oplever samme effekt.