To piger måtte ikke boarde fly - fordi de havde leggings på

Pigerne rejste med medarbejder-fordele og skulle derfor repræsentere flyselskabet ud ad til

Modelfoto: Photoalto/Alamy.
Modelfoto: Photoalto/Alamy.
Følg Ferie

Det amerikanske flyselskab United Airlines er kommet i voldsom modvind, efter to piger søndag blev nægtet adgang til at boarde en afgang fra Denver til Minneapolis i USA.

Grunden var, at pigerne ikke fulgte reglerne for velegnet påklædning, da de var familiemedlemmer eller venner til flyselskabets medarbejdere og derfor rejste med medarbejder-fordele. Det betød, at de skulle præsentere United Airlines ud ad til.

Den amerikanske aktivist Shannon Watts overværede situationen og delte episoden på Tiwtter.

'Kvinden ved gaten tvinger dem til at skifte tøj eller at tage en kjole ud over deres leggings, ellers må de ikke boarde. Siden hvornår bestemmer United Airlines over kvinders tøj?, skriver hun fortørnet på Twitter.

Den kvindelige medarbejder hos United Airlines understregede over for Shannon Watts, at hun ikke lavede reglerne, men blot fulgte dem.

Shannon Watts skriver senere i et tweet, at hun selv er vant til at rejse i løbebukser. Hun har derfor svært ved at forstå, hvordan det krænker flyselskabets dresscode, at to piger har leggings på - og selv om de var i familie eller venner med en af flyselskabets medarbejdere.

Flere internationale medier har bragt historien om de to piger, og United Airlines har på Twitter forklaret, at pigerne skulle følge en bestemt dresscode, eftersom de fløj med medarbejder-fordele og derfor skulle overholde visse regler for påklædning.

Flyselskabet har sidenhen understreget, at reglerne ikke gælder for almindelige passagerer på deres flyafgange.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind