To turister trampet ihjel af elefant: Ville tage billeder

En 64-årig hollænder og hans 57-årige belgiske veninde mistede lørdag livet på en safari i Zambia, fordi de kom for tæt på en af elefanterne

Hollænderen Wim (venstre) og belgieren Sabine (højre) mistede lørdag livet, da de blev trampet ned af en elefant. Foto: All Over Press
Hollænderen Wim (venstre) og belgieren Sabine (højre) mistede lørdag livet, da de blev trampet ned af en elefant. Foto: All Over Press
Følg Ferie

En safari-udflugt i Zambia fik lørdag en meget tragisk udgang, da to europæiske turister blev trampet ihjel af en elefant.

Det skriver flere internationale medier - heriblandt hollandske AD og britiske Daily Mail.

Ifølge talsmand Danny Mwale fra politiet i Zambia, skete ulykken, da den 57-årige belgiske kvinde kom for tæt på elefanten, da hun ville tage et par billeder af det enorme dyr, som dog blev urolig og begyndte at angribe.

Kvindens 64-årige ven fra Holland forsøgte derfor at redde sin veninde, men der var ikke meget at gøre for de to turister mod elefanten, som nådesløst trampede dem ned.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den afrikanske elefant kan veje op til 7 ton og har ofte en højde på over 3 meter. Foto: Arkivfoto/Anthon Unger
Den afrikanske elefant kan veje op til 7 ton og har ofte en højde på over 3 meter. Foto: Arkivfoto/Anthon Unger
 

Mareridts-bryllupsrejse: Victoria nær død af edderkoppe-bid

Skader over alt på kroppen
Familiemedlemmer til de to afdøde afviser dog i det hollandske medie politiets påstand om, at venneparret satte sig selv i fare. De påstår derimod, at de to betragtede de imponerende dyr længt væk fra, da en af elefanterne brød ud af flokken og begyndte at løbe direkte imod dem.

Medier i Holland og Belgien skriver, at den afdøde kvinde ved navn Sabine Goossens har boet i Afrika i de seneste 16 år, og at hun - ifølge sin familie - havde godt kendskab til elefanter.

Det er uvist, hvor længe hendes hollandske ven ved navn Wim Van Griensven havde opholdt sig i landet. Han boede til daglig i den hollandske by Roermond.

Begge to havde adskillige skader over alt på kroppen efter mødet med elefanten, fortæller det zambianske politi til AD.

Det er dog ikke første gang, at myndighederne i Zambia advarer turister om, at de skal tage sig i agt, når det kommer til de enorme elefanter. Ifølge Daily Mail dækkede zambianske medier i sidste uge en sag, hvor en sikkerhedsvagt blev trampet ned på vej på arbejde.

Makaber ferie på hotel: Lig rullede forbi hotelværelset

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind