Tog på ferie og efterlod fire børn med pistol: Nu er der faldet dom i sagen

En amerikansk mor efterlod sine fire børn for at rejse afsted på ferie i Tyskland

Erin Macke erkendte sig mandag skyldig i fire anklager om grov børneforsømmelse. Foto: Politifoto
Erin Macke erkendte sig mandag skyldig i fire anklager om grov børneforsømmelse. Foto: Politifoto

Mandag faldt der dom i skyldsspørgsmålet i sagen om en 30-årig amerikansk kvinde ved navn Erin Macke, som i september sidste år valgte at lade sine fire børn blive hjemme i Iowa, mens hun selv rejste på en 11 dage lang ferie til Tyskland for at holde ferie.

Efter at have indgået en aftale med anklageren valgte den udskældte mor at erkende sig skyldig i fire anklager om grov børneforsømmelse. Det skriver Channel 13.

Ikke nok med at de fire børn blev efterladt til at klare sig selv, havde Erin Macke også forladt hjemmet på en måde, så børnene - på henholdsvis 6, 7 samt to tvillinger på 12 år - havde adgang til en pistol.

Sigtelsen om at overlade en pistol til personer under 21 år, blev dog fjernet af anklageren, da Erin Macke gik med til at tilstå de øvrige sigtelser om børneforsømmelse.

Krimi Tog 11 dage på ferie og efterlod fire små børn alene hjemme med en pistol

Nægtede at rejse hjem igen
Den usædvanlige grove sag blev opdaget cirka 24 timer efter, Erin Macke var rejst til Tyskland, da et af børnene ringede til sin far, som efterfølgende tippede politiet om, at børnene var blevet efterladt alene hjemme.

Derfor opsøgte politiet hjemmet i Johnston den 21. september, hvor de altså fandt de fire forvirrede børn alene hjemme samt en pistol med skarpe patroner, som børnene havde fri adgang til.

Politiet sørgede for, at de sociale myndigheder tog sig af børnene og ringede derefter til den 30-årige Erin Lee Macke, der på det tidspunkt nød sin anden feriedag i Tyskland.

Her forklarede den amerikanske mor, at hun ikke havde kunnet skaffe babysittere til børnene, mens hun var væk, men at hun heller ikke så det som det helt store problem.

Selvom politet beordrede hende hjem, blev Erin Macke i Tyskland fem dage mere, og hun delte blandt andet flere feriebilleder på sin Instagram-profil, mens børnene og politiet ventede på, hun vendte hjem til USA.

En amerikansk kvinde nåede ikke at sige farvel til sin døende mor, fordi hun blev smidt af flyet ved en fejl. Foto: Arkivfoto Ferie Ville sige farvel til døende mor: Flyselskab smed Carrol af flyet

Far: Hun har gjort det før
Efter dommen mandag snakkede Channel 13 med Matt Macke, som er far til Erin Mackes to yngste børn. Ifølge ham var det ikke første gang, at Erin Macke efterlod børnene alene:

- Hun gjorde det med vilje. Tog en chance, men blev fanget på fersk gerning denne gang, sagde han til amerikanske medie og fortsatte:

- Hun efterlod dem alene i seks dage. De skulle selv gøre sig klar til skole, finde mad, gå i bad, alt imens hun vidste, at de ikke kunne ringe til hende, fordi hun var så langt væk. Hvordan kan man finde på den slags?

Matt Macke har nu parrets to børn boende hos sig, mens de ældste tvillinger er blevet anbragt hos en plejefamilie.

Det sidste punktum i Erin Macke-sagen bliver sat den 19. april, når en dommer fastsætter den endelige fængselsstraf. Den hårdeste straf vil være otte år i fængsel - to år pr. forsømt barn - samt en bøde på 20.000 dollars (knap 121.000 danske kroner).

En 37-årige engelsk kvinde efterlod sine tre børn hjemme i England for at tage på ferie i Spanien alene. Foto: Arkiv/Martin Siepmann Ferie Mor idømt fængselsstraf: Rejste på ferie uden sine børn

40 kommentarer
Vis kommentarer