Togselskab vil plante et træ for hver afgang

Eurostar vil plante 20.000 træer om året fra 2020

20.000 træer vil blive plantet i Holland, Belgien, Frankrig og Storbritannien af togoperatøren Eurostar. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
20.000 træer vil blive plantet i Holland, Belgien, Frankrig og Storbritannien af togoperatøren Eurostar. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Følg Ferie

Nu bliver det lidt grønnere at tage toget. I hvert fald fra London til Kontinentaleuropa.

Højhastighedstoget Eurostar, som kører fra London til Paris, Bruxelles og Amsterdam, fejrer sin 25 års fødselsdag med at styrke selskabets forpligtelser til miljøet.

Flyselskab erstatter fly med tog

Derfor har de annonceret, at de vil plante et træ for hver togafgang - hvilket betyder 50 om dagen. Det skriver mediet The Independent.

Fra starten af 2020 vil Eurostar hvert år plante 20.000 træer i skovområder i Storbritannien, Frankrig, Belgien og Holland.

Plastikfrie-tog
Samtidig vil togoperatøren også køre med såkaldte 'plastikfrie-tog', hvor alt engangsplastik er fjernet.

To af afgangene, hvor det er muligt at købe frokost og aftensmad, vil have nyt træbestik, genanvendelige vandflasker, vinflasker af glas, kaffekopper ud af papir og miljøvenlig indpakning af maden.

Ifølge Eurostar udleder man en tiendedel CO2 ved at tage toget på en af strækningerne fra London sammenlignet med, hvis man fløj. Faktisk vil blot køreturen fra det centrale London til Heathrow producere lige så meget CO2, som en togtur fra London til Paris, hævder Eurostar.

Ny deleplatform vil udkonkurrere 'grådige' Airbnb

- Vi har altid haft en stærk sans for ansvarlighed for miljøet, men da efterspørgslen for bæredygtige rejser stiger, så mener vi godt, at vi kan hæve barren, siger Mike Cooper, administrerende direktør i Eurostar.

Eurostars oprindelige ambition tilbage i 1994 var at operere tog fra byer som Cardiff, Manchester og Edinburgh til det kontinentale Europa, men ambitionen lykkedes ikke, da budget-flyselskaberne udvidede deres afgange i slutningen af 1990'erne.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+