Toilet eller wi-fi? Sådan udvælger vi hotel til ferien

Er der ikke internet på hotelværelset, vil vi hellere booke et andet, viser en ny undersøgelse

65 procent af englænderne logger på nettet inden for de første syv minutter af deres ophold. Internetadgang er også vigtig for danskerne, mener Dansk Rejsebureau Forening. (Foto: Colourbox)
65 procent af englænderne logger på nettet inden for de første syv minutter af deres ophold. Internetadgang er også vigtig for danskerne, mener Dansk Rejsebureau Forening. (Foto: Colourbox)

Wi-fi er blevet en så vigtig del af vores hverdag, at vi ikke engang kan undvære det på ferien. Faktisk er vi dårligt nok kommet ind på hotelværelset, før vi suser en tur på nettet.

En ny undersøgelse fra britiske Roomzzz viser nemlig, at 65 procent af de engelske rejsende logger på nettet inden for de første syv minutter af deres ophold.

Og hver fjerde englænder nægter ganske simpelthen at overnatte på et hotel uden gratis internetadgang.

'En gammel sandhed'
Efterspørgslen på gratis netadgang på hotellet er også høj blandt danske hotelgæster, mener Lars Thykier, administrerende direktør hos Danmarks Rejsebureau Forening.

Hvert år lander og letter 882.000 fly i verdens travleste lufthavn. Det må være hårdt at sidde i kontroltårnet. (Foto: Colourbox) Ferie 100 mio. passagerer: Her er verdens travleste lufthavn  

– Det er en gammel sandhed, at man vælger ferieopholdssted efter, om der er adgang til nettet eller ej. Det er en af de primære kriterier for udvælgelse af hotel på lige fod med, om der er vand og toiletter på værelset, siger han.

Det er især børnefamilier, der er på udkig efter den bedste netadgang, forklarer Lars Thykier.

– Det har meget stor betydning især for dem, der har børn. Nogle hoteller reklamerer måske med, at de har gratis wi-fi, men så er det kun i fællesområderne. Når børnene skal streame og gå på nettet, skal der helst være netadgang fra værelset, siger han.

Forventer hurtig forbindelse
Det er dog ikke kun vigtigt, at der er gratis netadgang på hotellet. De fleste gæster forventer også, at forbindelsen er hurtig, mener Lars Thykier.

En tysk professor blev anholdt i lufthavnen i Rom for at smugle et menneskekranie i sin kuffert. (Foto: Flickr/Volitare88) Ferie Mand anholdt med menneskekranie i kufferten  

– Det er godt nok, at nettet er gratis, men langsomt net er ikke net i vores forstand. De fleste forventer nemlig, at nettet skal være både gratis og hurtigt. Man skal være opmærksom på, at kvaliteten ikke altid er som herhjemme, siger han.

Men gæster skal især være opmærksomme på, at gratis net ikke nødvendigvis er helt gratis, advarer Lars Thykier.

– Nogle hoteller forsøger at snige forskellige ekstrabetalinger ind. Undersøg, inden du booker. Er der 'free wi-fi'? Og hvad ligger der i det? Det kan godt være, at basispakken er gratis, men vil man streame på ferien, skal man betale ekstra nogle steder. Det er ikke nok bare at skue hunden på hårene. Man skal også se, hvad det er for en hund, forklarer han.

Filmens Leatherface er inspireret af morderen fra Wisconsin, Ed Gein, der forsøgte at lave en 'kvindedragt' af ægte hud og knogler. (Foto: Flickr/Boogeyman13) Ferie Motorsavs-gyser bliver virkelighed på det her hotel  

15 kommentarer
Vis kommentarer