10 ting du ikke må misse i Amsterdam

Ekstra Bladets Amsterdam-guide indeholder både restauranter, de bedste shopping-steder og seværdigheder, når rejsen går til Amsterdam.

Amsterdam kaldes museernes by fra Van Gogh over Anne Frank til Rembrandt-museet og de store mesterværker på Rijksmuseum.

I Amsterdam finder man også hyggelige kanaler, broer, hippe caféer og restauranter samt en afslappende stemning.

Rejseunivers Amsterdam: Danskernes hemmelige rejsetips

Men man kan heller ikke sige Amsterdam, uden at tankerne ryger over på de kendte cofeeshops og det berygtede Red Light District.

Vi har samlet 10 ting, du ikke må misse, når turen går til Amsterdam.

Ekstra Bladet rejser

Hos Ekstra Bladet elsker vi at rejse, og derfor har vi sat os for at lave landets absolut bedste rejseguides til alle de destinationer, som danskerne rejser til.

Vores rejseguides er spækket med inspiration, fakta og tips til både restauranter, seværdigheder og steder, hvor du skal bo. For hver destination har vi allieret os med en dansker, der bor fast på destinationen, og derfor kender alle de hemmelige kroge og steder, som du ellers aldrig ville finde. Og som kender til alle turistfælderne, som du skal undgå for enhver pris.

Vi kalder det Danskernes hemmelige rejsetips

1. Rijksmuseum

Rijksmuseum er Hollands nationalmuseum, der ligger centralt i Amsterdam på Museumstraat. På museet kan man opleve imponerende samlinger med blandt andet værker af Rembrandt, Vermeer og Frans Hals. Museet blev oprindeligt grundlagt i 1800 i Haag for at udstille de nederlandske statholderes samlinger. I 1808 flyttede museet til Amsterdam efter ordre af kong Louis Napoleon.

2. Van Gogh Museum

Van Gogh-museet ligger på Paulus Potterstraat 7-11 og blev etableret i 1973 på baggrund af den samling, som Vincents nevø, Vincent Willem van Gogh, ejede. Vincent van Gogh, der levede fra 1853 –1890, anses for at være en af de mest storslåede kunstnere i den europæiske kunsthistorie, og museet har den største samling af malerier og tegninger af van Gogh i verden. Hovedudstillingen viser faserne i van Goghs liv, fra hans barndom til hans forskellige følelsesmæssige faser til hans død.

3. Rembrandt-museet

En anden hollandsk og verdenskendt maler, der har fået et museum opkaldt efter sig, er Rembrandt Harmenszoon van Rijn, der levede fra 1606 til 1669. Rembrandt-museet er et hus i Jodenbreestraat i det centrale Amsterdam, hvor Rembrandt i en årrække boede og malede. Han købte huset i 1639 og levede der, indtil han gik personligt konkurs i 1656. I 1911 blev huset etableret som museum efter omfattende restaurering, hvor man blandt andet kan opleve 260 af de 290 kendte skitser, som Rembrandt lavede.

4. Anne Franks hus

Når man træder ind i huset på Prinsengracht 263, ryger man direkte tilbage til 1940’ernes tyske besættelse. Her gemte Anne Frank og hendes jødiske familie sig for den nazistiske forfølgelse i perioden 9. juli 1942 til 4. august 1944, indtil de blev afsløret og udleveret til Gestapo. Anne Frank døde et halvt år senere af tyfus i koncentrationslejren Bergen-Belsen. Huset er i dag lavet om til museum, der indeholder familiens skjulested, som det stod under den tyske besættelse. Her er også en udstilling om Anne Franks liv og samtid. Anne Frank blev verdenskendt, fordi hun efterlod sig en udførlig dagbog om sit liv under besættelsen. Den befinder sig i dag på museet. Du kan købe billetter til Anne Frank Museet her.

5. Rundvisning i Red Light District

Kulørte neonlys, røde lygter og halvnøgne kvinder, der står til frit skue for de mange forbipasserende. Det er det syn, der møder en, når man bevæger sig rundt i Amsterdams berygtede Red Light District. De verdensberømte vinduesbordeller med prostituerede kan både fascinere og frastøde. Vil man lære mere om områdets historie og triste skæbner, kan man få en rundvisning i området. På Prostitutie Informatie Centrum, der drives af den tidligere prostituerede Mariska Majoor, kan man booke en rundvisning og opleve det virkelige Red Light District.

6. Coffeeshops

På trods af navnet, er det ikke kaffe, som Amsterdams cofeeshops er kendt for og dufter af. Her er det til gengæld joints og nogle steder potkager, som man kommer for at nyde. I Holland er det nemlig lovligt at sælge mindre mængder cannabis til eget brug til personer over 18 år. Har man dog ikke lyst til at fylde lungerne med hash, skal man gå efter det, der kaldes koffiehuis. Her kan man nyde sin kaffe uden at blive skæv samtidig.

7. De Pijp

Lidt syd for centrum i gåafstand ligger området De Pijp, der er et hyggeligt og trendy område i Amsterdam. Her finder man caféer, restauranter og barer, hvor de lokale går ud og stemningen er afslappet. Vil man ud og spise lækker mad, er De Pijp et godt sted at tage hen. Her kan man nyde alt fra hollandske nationalretter til det fransk-, italiensk-, tyrkisk- og tunesiske- køkken. I De Pijp ligger også det berømte gademarked,  Albert Cuyp Marked.

8. Kanalrundfart

Amsterdam er fyldt med smukke kanaler, der snor sig igennem byen og indbyder til en hyggelig sejltur. Man kan købe en dagsbillet til kanalbådene, der giver mulighed for at hoppe af og på hele dagen. Man kan vælge mellem to ruter, hvor den ene har fokus på det historiske, mens den anden har vægt på Amsterdams hemmelige steder. Der kan blandt andet bestilles billetter på www.canal.nl.

9. Jordaan

I det charmerende Jordaan-kvarter er det hele lidt smallere og mindre, og Jordaan var i første halvdel af 1900-tallet et fattigt arbejderkvarter. I dag er det et moderne velhaverkvarter, hvor der findes hippe caféer, kunstgallerier og små specialbutikker. Det er også her man kan opleve en af de mange hofjes, der er en slags baggård eller have, hvor der er bygget en række ensartede gavlhuse rundt om.

10. Vondelpark

Er man blevet mættet af sightseeing og har brug for at hvile kroppen i det skønne vejr, er den store Vondelpark midt i Amsterdam lige stedet. Parken, der blev indviet i 1865, er opkaldt efter forfatteren Joost van den Vondel. Parken er et 47 hektar stort grønt område, og midt i parken løber søer og vandløb. Parken huser også mindre spillesteder og restauranter og ligger cirka fem minutters gang fra Leidseplein.

 

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 10 Van Gogh Museum. (Foto: AP)
2 af 10 Rembrandt Museum. (Foto: Polfoto)
3 af 10 Anna Franks hus. (Foto: SWNS)
4 af 10 Rijksmuseum. (Foto: Colourbox)
5 af 10 Red Light District er berygtet og berømt i Amsterdam. (Foto: Colourbox)
6 af 10 Tusindvis af turister udnytter muligheden for en lovlig joint i Amsterdams mange coffeeshops. (Foto: Colourbox)
7 af 10 Kanalrundfarten er et must i Amsterdam. (Foto: Colourbox)
8 af 10 Jordaan-kvarteret.(Foto: Colourbox)
9 af 10 Vondelpark. (Foto: Colourbox)
10 af 10 
15 kommentarer
Vis kommentarer