10 ting du ikke må misse i Bruxelles

Ekstra Bladets Bruxelles-guide indeholder både musicals, seværdigheder og praktiske oplysninger, når rejsen går til den belgiske hovedstad

Bruxelles at night. (Foto: Colourbox)
Bruxelles at night. (Foto: Colourbox)

Den belgiske storby er meget mere end voldsomt gode pommes frites, fantastiske øl, muslinger og belgiske vafler.

Bruxelles er på mange måder Europas hovedstad - og i hvert fald EU's - hovedstad, og det kan man mærke i byen, hvor mange forskellige nationaliteter sætter sit præg på hverdagen.

Rejseunivers Bruxelles: Danskernes hemmelige rejsetips

Vi har samlet 10 ting, du ikke må misse, når du rejser til Bruxelles.

Ekstra Bladet rejser

Hos Ekstra Bladet elsker vi at rejse, og derfor har vi sat os for at lave landets absolut bedste rejseguides til alle de destinationer, som danskerne rejser til.

Vores rejseguides er spækket med inspiration, fakta og tips til både restauranter, seværdigheder og steder, hvor du skal bo. For hver destination har vi allieret os med en dansker, der bor fast på destinationen, og derfor kender alle de hemmelige kroge og steder, som du ellers aldrig ville finde. Og som kender til alle turistfælderne, som du skal undgå for enhver pris.

Vi kalder det Danskernes hemmelige rejsetips

1. Manneken Pis

Den overraskende lille statue er en af de slags seværdigheder, som man bør slæbe sig hen og se for at krydse det af på listen, men efter fem-ti minutter, når man har taget de obligatoriske selfies, så er man også færdig. Kvarteret omkring den tissende dreng er dog hyggeligt.

2. Koekelberg

Den smukke kirke hører til blandt de absolut største i verden (89 meter høj og 167 meter lang). Ud over en tur rundt i den rigt udsmykkede kirke kan man få et fantastisk udsyn over Bruxelles fra kirkens kuppel, der er 33 meter i diameter.

3. Musées Royaux des Beaux Arts

Det kongelige kunstmuseum er virkeligheden fire forskellige museer. De to vigtigste er det originale museum for oldkunst, der blev stiftet af Napoleon, og museet for moderne kunst, der blev tilføjet i 1984. Tilsammen tilbyder de over 20.000 værker, der daterer sig tilbage til 1400-tallet og frem.

4. Shopping

Bruxelles er ligesom de fleste andre europæiske storbyer et fantastisk sted at shoppe. Ud over de sædvanlige mærkevarer-butikker, som blandt andet kan findes på Rue Antoine Dansaert Straat, så kan man gøre et fund på loppemarkedet Jeu de Balle Flea Market i Marolles-distriktet. Belgiske chokolader kan eksempelvis købes hos Chocolatier Mary på 73 Rue Royale, mens antiksamlere bør svinge forbi markedet på Place du Grand Sablon.

5. Centre Belge de la Bande Dessinée

Der findes ingen lande i verden, der har så mange tegneseriekunstnere i forhold til befolkningen end Belgien. Denne besynderlige statistik har man valgt at bygge et museum omkring. På Centre Belge de la Bande Dessinée, der har hjemme i den smukke Waucquez-bygning, udstilles mere end 5000 originale tegninger, og man har selvfølgelig en hel afdeling dedikeret til den belgiske tegneseriefigur over dem alle, Tintin.

6. Maison du Roi

Direkte oversat betyder Maison du Roi kongernes hus, hvilket er lidt spøjst. Der er nemlig intet kongeligt over huset, der blev bygget, hvor der tidligere var et bager-marked. I dag er bygningen et bymuseum, der fortæller Bruxelles' rige historie fra middelalderen og frem. En god eftermiddag, hvis vejret mod forventning skulle være gråt og trist.

7. Grand Place

Den store plads er på Unescos liste over bevaringsværdig kulturarv, og det forstår man godt. Rundt om pladsen tårner arkitektoniske perler sig op, og i stueplan forkæles man i udpræget grad af masser af - dyre - caféer. åbne Mellem marts og oktober er her et dagligt blomstermarked og koncerter med lysshows i løbet af aftenerne. Alt i alt et virkelig hyggeligt sted.

8. Hôtel de Ville

Når du alligevel er på Grand Place, så er det naturligt at betragte det smukke rådhus nærmere. I det gotiske mesterværk fra 1402 er det muligt for at bestige det 96 meter høje tårn, hvorfra man kan få et unikt vue ud over Bruxelles. Det koster fem euro at komme ind, og man kan arrangere guidede ture rundt i den gamle og ekstremt smukke bygning.

9. Moules frites

Uanset om man har prøvet at spise muslinger før eller ej, så bør man unde sig selv denne specialitet. Når det bliver lavet rigtigt, bliver en stor, varm gryde sat midt på bordet fyldt med dampende og friske muslinger tilberedt med ingredienser, som man selv vælger på et stort kort. Og dertil kommer en stor bunke sprøde pommes frites og mayo. Derefter er det bare at gå i gang med skaldyrsfesten. Hvis du aldrig har kastet dig over muslinger før, så er det nu, du skal prøve det. Hvis du allerede elsker muslinger, så er det bare om at få så mange som muligt, for de er virkelig gode til at lave dem i Bruxelles.

10. EU-kvarteret

Bruxelles er som sagt EU's hovedkvarter, og det kan være en spændende oplevelse at tage en tur rundt til nogle af de institutioner, som hver dag bliver omtalt i nyhederne, hvad enten det er Europa-Parlamentet, kommissionen, Europarådet, etc. Her strømmer mappedyr og politiske superstjerner hver dag frem og tilbage, hvilket giver en lidt sjov stemning. Derudover er muligt for både børn og voksne at komme helt tæt på beslutningsprocesserne i Europa-Parlamentet med guidede, interaktive og dynamiske aktiviteter.

Tjek selv her.

1 af 7 Manneken Pis. (Foto: Colourbox)
2 af 7 Maison du Roi. (Foto: Colourbox)
3 af 7 Tintin findes blandt andet på museet Centre Belge de la Bande Dessinée. (Privatfoto)
4 af 7 Grand Place. (Foto: Colourbox)
5 af 7 Muslinger. (Foto: Colourbox)
6 af 7 Europa-Parlamentet. (Foto: Colourbox)
7 af 7 Bruxelles at night. (Foto: Colourbox)
3 kommentarer
Vis kommentarer