10 ting du ikke må misse i Los Angeles

Ekstra Bladets Los Angeles-guide indeholder både restauranter, seværdigheder og praktiske oplysninger, når ferien går til 'englenes by'

Los Angeles' skyline. (Foto: Colourbox)
Los Angeles' skyline. (Foto: Colourbox)

Det bliver ikke meget mere amerikansk end Los Angeles. I millionbyen udleves den amerikanske drøm for fuld udblæsning, og det gælder om at tage sig godt ud og blive set.

(Foto: Colourbox) Rejseunivers Los Angeles: Danskernes hemmelige rejsetips

Og det er der gode muligheder for i millionbyen, der uden at overdrive er et overflødighedshorn af oplevelser, fantastiske restauranter og seværdigheder.

Vi har samlet ti ting, du ikke må misse i Los Angeles.

Ekstra Bladet rejser

Hos Ekstra Bladet elsker vi at rejse, og derfor har vi sat os for at lave landets absolut bedste rejseguides til alle de destinationer, som danskerne rejser til.

Vores rejseguides er spækket med inspiration, fakta og tips til både restauranter, seværdigheder og steder, hvor du skal bo. For hver destination har vi allieret os med en dansker, der bor fast på destinationen, og derfor kender alle de hemmelige kroge og steder, som du ellers aldrig ville finde. Og som kender til alle turistfælderne, som du skal undgå for enhver pris.

Vi kalder det Danskernes hemmelige rejsetips

1. Talkshows live

En god måde at få lidt stjernestøv ind i sin rejse på er ved at være publikum i et af Hollywoods mange talkshows. Hvad enten du er til Tonight Show med Jimmy Fallon, Dr. Phil eller 'Big Bang Theory', så er der rigeligt med muligheder.

At være tilskuer til en af de mange sitcoms, der bliver optaget i Los Angeles på daglig basis, er nemlig også en mulighed. En unik mulighed for at komme om bag kameraet på dine yndlingsserier.

Se, hvordan du skaffer dig billetter i EKSTRA's store guide til Los Angeles.

(Foto: Colourbox) Rejseunivers Los Angeles: Danskernes hemmelige rejsetips

2. Shopping

Ekstravagante indkøb og Los Angeles hører sammen som kanel og risengrød. Og derfor er shoppingmulighederne i storbyen også helt fænomenale. MEN du skal forberede dig på, at high-end-shoppingkvarterer som f.eks. Fifth Avenue og Rodeo Drive har potentiale til at gøre din ferie ekstremt dyr. Her er alle de største mærker i flagship-stores med de seneste nye modeller og mærker.

3. Venice Beach

Der findes ikke mange steder i USA, der er så ikoniske som Venice Beach. Når man slentrer rundt på den brede sandstrand, kan man ikke undgå at føle, at man har været der før, og det er der en god grund til. I talrige amerikanske serier og film bliver Venice Beach nemlig brugt som farverig kulisse. Ud over selve stranden er her en lang strandpromenade med masser af restauranter, cafeer, butikker og saloner, som bliver frekventeret ganske hyppigt. På de lange brede stier er det især populært at køre frem og tilbage på rulleskøjter iført så lidt tøj som muligt, og gadekunstnere, gøglere, skatere og muskuløse fitness-entusiaster er der masser af.

4. Disneyland

Stedet her behøver ikke den store introduktion. Disneyland er et gigantisk forlystelsesparadis for børn i alle aldre. Du kan prøve alverdens rutschebaner og møde alle dine yndlingsfigurer fra Disneys enorme og populære univers. Hvis du har familien med til Los Angeles, så er det næsten et must at tage forbi Disneyland.

5. Kendis-hjem

Los Angeles er ikke alene stedet, hvor størstedelen af amerikanske film bliver produceret, det er også stedet, hvor tusindvis af amerikanske berømtheder bor. Du kan være heldig at løbe ind i dem på gaden, men du kan også tage deciderede ture til de forskellige de forskellige megastjerners adresse og tjekke ud, hvordan de bor i virkeligheden. Tom Cruise, Halle Berry, Katy Perry, Simon Cowell, The Beckhams, Al Pacino, etc. Listen er ekstremt lang, og husene er imponerende.

6. Universal Studios

Det gigantiske filmstudie er en af de største turistattraktioner overhovedet i Los Angeles, og man forstår godt hvorfor. Her kan du nemlig opleve enorme filmkulisser fra alverdens blockbustere. Med andre ord vader du direkte ind i film som 'Jurassic Park', 'Waterworld', 'The Walking Dead', 'Transformers', 'King Kong' og mange flere. Det er Tivoli på steroider for filmelskere.

Et alternativ kan være Paramount Pictures, der også byder turister indenfor.

7. Santa Monica Pier

I Santa Monica ligger den hyggelige mole, som du helt sikkert kan genkende fra diverse amerikanske film og tv-serier. Her kan du slentre rundt og nyde stemningen og udsigten over vandet, tage en tur i pariserhjul eller fornøje dig med alverdens boder. På mange måder minder stedet om Dyrehavsbakken - bare hyggeligere og mere idyllisk.

8. Pacific Coast Highway

Der er findes næppe noget, der indfanger Los Angeles' ånd lige så godt, som en tur ned ad Pacific Coast Highway i en åben amerikanerbil med vind i håret og masser af hestekræfter i motorrummet. Turen langs Californiens kyst er ikke alene ekstremt smuk med hvide strande, blåt vand og bølgende skråninger; langs ruten findes også adskillige lækre restauranter og cafeer, hvor man kan nyde solnedgangen og en fedtet burger. Prøv f.eks. Malibu Seafood eller Reel Inn.

9. Amerikansk sport

Hvad enten du er til baseball, basketball, amerikansk fodbold eller fodbold, så er der rige muligheder for at komme til sports-events. I Los Angeles har de nemlig nogle af verdens allerstørste klubber inden for flere sportsgrene. Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers, Los Angeles Dodgers, LA Galaxy og nu også Los Angeles Rams tiltrækker alle titusindvis af tilskuere på og uden for stadion. Det er en stor oplevelse at suge stemningen til sig og deltage i 'tailgating' - amerikansk barbecue.

10. Walk of Fame

Det legendariske fortov med Hollywoods største stjerner, der hver især har deres egen flise, er egentlig ikke det helt store. Men man kommer nok ikke uden om at svinge forbi, når man er i Los Angeles. På Hollywood Boulevard er der masser af turister, og derfor er der også masser af gang i den og gøglere, der forsøger at få opmærksomhed - og dollars. Det er hyggeligt nok, men forvent ikke at blive slået helt tilbage i sædet.

Bonus: In-N-Out Burger

Apropos burger kommer man ikke uden om USA's nationalret, når man er i Los Angeles. Hvis du gerne vil følge de lokales eksempel, så kører du din lejebil igennem den lokale burgerkæde In-N-Outs drivethrough og spiser maden i bilen.

1 af 12 Jimmy Fallon i 'The Tonight Show'. (Foto: Youtube)
2 af 12 Venice Beach. (Foto: Colourbox)
3 af 12 Al Pacino er blot en af mange, mange berømtheder, hvis hjem man kan se i Los Angeles. (Foto: AP)
4 af 12 Rodeo Drive - perfekt til shopping. (Foto: Colourbox)
5 af 12 Disneyland. (Pr-foto)
6 af 12 Universal Studios - kulissen til 'Waterworld'. (Foto: Colourbox)
7 af 12 Santa Monica Pier. (Foto: Colourbox)
8 af 12 Pacific Coast Highway. (Foto: Colourbox)
9 af 12 Los Angeles Lakers. (Foto: AP)
10 af 12 Hollywood og Walk of Fame. (Foto: Colourbox)
11 af 12 In-N-Out Burger. (Pr-foto)
12 af 12 Los Angeles' skyline. (Foto: Colourbox)
5 kommentarer
Vis kommentarer