10 ting du ikke må misse i Marmaris

Ekstra Bladets Marmaris-guide indeholder både seværdigheder, aktiviteter og udflugter, når rejsen går til Tyrkiet

Marmaris er forståeligt nok en populær destination blandt danskerne. (Foto: Colourbox)
Marmaris er forståeligt nok en populær destination blandt danskerne. (Foto: Colourbox)

Bliv skrubet fra top til tå, tag en tur i dybet eller drøm dig tilbage til antikken.

Marmaris er forståeligt nok en populær destination blandt danskerne. (Foto: Colourbox) Ferie Marmaris: Danskernes hemmelige rejsetips

Læs her, hvad du ikke må gå glip af, når turen går til tyrkiske Marmaris.

Ekstra Bladet rejser

Hos Ekstra Bladet elsker vi at rejse, og derfor har vi sat os for at lave landets absolut bedste rejseguides til alle de destinationer, som danskerne rejser til.

Vores rejseguides er spækket med inspiration, fakta og tips til både restauranter, seværdigheder og steder, hvor du skal bo. For hver destination har vi allieret os med en dansker, der bor fast på destinationen, og derfor kender alle de hemmelige kroge og steder, som du ellers aldrig ville finde. Og som kender til alle turistfælderne, som du skal undgå for enhver pris.

Vi kalder det Danskernes hemmelige rejsetips

1. Atlantis Waterpark

Atlantis Waterpark, der ligger på strandpromenaden i Marmaris, byder på en tempofyldt og morsom dag for hele den vandglade familie. I parken finder du et stort udvalg af sjove og vilde vandrutsjebaner lige fra superstejle proptrækkere til mindre rutsjebaner, der passer til de små. Er det spænding, du søger, er der også en bølgemaskine. Når du har fået nok af alle vandaktiviteterne, kan du slappe af i en af restauranterne eller barerne i parken.

2. Hamam

Man kan ikke tage til Tyrkiet uden at sige hamam. Hamam eller hammam er et tyrkisk badehus, og traditionen med at gå i badehus går helt tilbage til middelalderen. Som det første i baderitualet sætter man sig på et pestemal (håndklæde) og placerer sig i de forskellige varme rum for at svede. Indimellem overøser man sig med lidt vand for at køle lidt ned, hvorefter man bliver skrubbet fra top til tå med en grov vaskehandske. På den måde bliver al snavs og døde hudceller skrubbet af kroppen. Badet afsluttes med en velgørende oliemassage.

3. Rhodos

Ikke langt fra Marmaris ligger den græske ferieø Rhodos, som man kan komme til med en kort sejltur. På Rhodos kan man gå rundt blandt antikke templer og velbevarede paladser fra middelalderen. Man kan også opleve græske taverner i charmerende Rhodos by, gå på museer, spise en god græsk frokost eller tage ud til en af øens mange strande. I den idylliske, gamle by på Rhodos er der både myldrende shoppinggader og små, rolige stræder med hyggelige restauranter i små gårdhaver.

4. Dykning og snorkling

Havet ud fra Marmaris kyst kalder på en tur ned i dybet for at opleve Tyrkiets historie under vandet. Det fine vand byder på klar sigtbarhed og de perfekte forhold til snorkling og dykning med mange spændende fiskearter. Kysten rundt om Marmaris har en spændende historie, hvor man kan dykke ned til skibsvrag og gamle levn fra fortiden eller udforske de forskellige grotter langs kysten. Man kan også opleve et meget rigt maritimt liv under havoverfladen.

5. Borgen

I 1522 byggede Süleyman den Store en borg i Marmaris som optakt til erobringen af den store korsridderborg på Rhodos kun 50 kilometer væk. Borgen er et af Marmaris' varetegn, og det er i dag et museum, hvor man kan se genstande fundet på Datca halvøen fra bronzealderen. Her er også en restaurant, ligesom man også får den bedste udsigt over marinaen i Marmaris.

6. Marinaen

Marinaen i Marmaris er to kilometer lang og Tyrkiets smukkeste marina, hvor der hele tiden er gang i den. Her er små og store yachts og et hav af restauranter, hvor man kan sidde og spise, mens man nyder udsigten. Marinaen er også et besøg værd om aftenen, hvor der er en helt speciel atmosfære. Hvis man fortsætter ud til enden af marinaen, kommer man til Netsel Marina, hvor der er et udendørs shoppingcenter og nogle imponerende kunstbutikker.

7. Grand Bazaar i Marmaris

Over 1000 små butikker udgør Grand Bazaar, der har alt, hvad hjertet begærer af tasker, sko, tøj, lædervarer og andre souvenirs. Selv om man ikke er på udkig efter noget specielt, er turen rundt i de lange passager en oplevelse værd. Der er også enkelte caféer, hvis man har brug for en pause fra shoppingen. Man skal dog være opmærksom på, at gadesælgerne kan være ret anmassende, selv om der er regler for, at de ikke må tage fat eller stille sig ind foran dig. Basaren er overdækket de fleste steder.

8. Shopping

Der er rig mulighed for at gå shop-amok i Marmaris, hvad enten det er mærketøj eller lokale varer fra basaren, man er på udkig efter. Side om side i området ved marinaen Netsel ligger modebutikker med sko, tasker og eksklusivt mærkevaretøj. Der ligger også et stort shoppingcenter ved marinaen. I basarens snoede stræder i gamle Marmaris kan man prutte om prisen på smykker, tæpper, krydderier og de populære vandpiber og meget andet.

9. Efesos

I Efesos bliver turisterne taget tilbage til antikkens Rom, og byen er en af Romerrigets vigtigste byer. Efesos er en af de største antikke byer, man har fundet på verdensplan, og en af de mest velbevarede. Byen har rummet næsten alle civilisationer og er en af verdens første storbyer. Her går man langs de marmorbelagte gader i den mere end 2000 år gamle by, og blandt de velbevarede ruiner finder man rådhuset, biblioteket, teatret, badet og endda toiletterne.

10. Paradisøen

Når turen går til Marmaris, må man ikke gå glip af den utrolig flotte natur, som Tyrkiet har. Det kan anbefales at leje en cykel og cykle til Paradisøen, der er en stor halvø. Øen er ubeboet, men har en beskeden grusvej, hvor man kan køre og se Marmaris på afstand og den fantastisk uberørte natur. Her finder man også Nimara-grotten, som er det sted, hvor man har fundet beviser på de første beboelser i området for 12.000 år siden. Det er muligt at se grotten, som er en lille drypstensgrotte.

1 af 9 Atlantis Water Park. (Foto: Pr-foto)
2 af 9 Hamam - et tyrkisk bad indefra. (Foto: Colourbox)
3 af 9 Rhodos - en god sejltur fra Marmaris. (Foto: Colourbox)
4 af 9 Snorkling er der gode muligheder for i vandet ud for Marmaris. (Foto: Colourbox)
5 af 9 Borgen i Marmaris. (Foto: Colourbox)
6 af 9 Marinaen er virkelig hyggelig. (Foto: Colourbox)
7 af 9 Der er gode muligheder for at købe både tæpper, tørklæder, krydderier og mærkevarer på markederne og i basaren i Marmaris. (Foto: Colourbox)
8 af 9 Efesos. (Foto: Colourbox)
9 af 9 Marmaris er forståeligt nok en populær destination blandt danskerne. (Foto: Colourbox)
2 kommentarer
Vis kommentarer