10 ting du ikke må misse i Oslo

Ekstra Bladets Oslo-guide indeholder både restauranter, de bedste shopping-steder og seværdigheder, når rejsen går til Oslo

Oslos imponerende skyline. (Foto: Colourbox)
Oslos imponerende skyline. (Foto: Colourbox)

Den norske hovedstad er andet og meget mere end endestationen for Oslo-færgen. Og selv om priserne er en smule mere pebrede, end det vi er vant til i Danmark, er der gode grunde til at besøge vores broderfolk mod nord.

Oslos imponerende skyline. (Foto: Colourbox) Rejseunivers Oslo: Danskernes hemmelige rejsetips

Læs her, hvilke restauranter, shopping-steder og seværdigheder, du ikke må snyde dig selv for, når du er i Oslo.

Ekstra Bladet rejser

Hos Ekstra Bladet elsker vi at rejse, og derfor har vi sat os for at lave landets absolut bedste rejseguides til alle de destinationer, som danskerne rejser til.

Vores rejseguides er spækket med inspiration, fakta og tips til både restauranter, seværdigheder og steder, hvor du skal bo. For hver destination har vi allieret os med en dansker, der bor fast på destinationen, og derfor kender alle de hemmelige kroge og steder, som du ellers aldrig ville finde. Og som kender til alle turistfælderne, som du skal undgå for enhver pris.

Vi kalder det Danskernes hemmelige rejsetips

1. Vigeland Skulptur Park

Beliggende i Frognerparken i den vestlige del af Oslo er en hel park viet til værkerne af den berømte skulptør og kunstner Gustav Vigeland. Det er en af de mest storslåede seværdigheder i den norske hovedstad, og parken indeholder 212 af Gustav Vigelands skulpturer. Her er nøgne mennesker i alle afskygninger og vinkler, og det mest imponerende monument er den enorme Monolitten, som består af 121 tæt sammenslyngede menneskekroppe. Parken er et af Norges mest besøgte turistattraktioner og har åbent 24 timer i døgnet.

 

2. Munch-museet

I 2004 blev de to kendte Edvard Munch-malerier Skriget og Madonna stjålet fra Munch-museet i Oslo. De blev heldigvis fundet et år efter og kan atter nydes på museet, der er skabt på bagrund af Edvard Munchs testamentariske gave til Oslo. Den omfattende samling består blandt andet af knap 1.100 malerier, 15.500 grafiske blade fordelt på 700 motiver, 4.700 tegninger samt seks skulpturer. Samlingen indeholder hovedværker fra alle epoker i Edvard Munchs arbejdsliv, lige som man også kan opleve trykplader, bøger, brevsamlinger, fotografier, arbejdsredskaber og møbler fra malerens liv.

3. Operahuset

Operahuset i Oslo er Norges nationale operascene og en arkitektonisk perle placeret i Bjørvika i det centrale Oslo. Den imponerende hvide bygning slog dørene op i 2008 og har siden da været hjemsted for den norske National Opera og Ballet. Bygningen er 38.500 kvadratmeter stor og har kostet 3,9 milliarder norske kroner at opføre. Hovedscenen er 16 meter bred og kan gøres op til 40 meter dyb. Operahuset er inspireret af et isbjerg, der stiger op af havet, og det er designet af det norske arkitektfirma Snøhetta, som blandt andet også har tegnet den norske ambassade i Berlin. Som turist kan du gå op på det skrå tag, hvor man får en smuk udsigt over bugten.

4. Museums Øen

Øen Bygdø bliver kaldt Museumsøen, da man her blandt andet kan opleve Vikingeskibsmuseet, Kon-Tiki-museet og Fram-museet med flere. For at komme ud på øen skal man tage havnebussen fra bryggen ved rådhuset. Vikingeskibsmuseet er et kulturhistorisk museum, der udstiller gravfundene fra Tune, Gokstadhaugen i Sandefjord, Oseberghøgen og Borrehøgen. Udover vikingeskibe finder man også genstande fra Osebergfundet, heriblandt vogne, senge, slæder, dyrehovedudskæringer og billedtæpper. På Kon-Tiki-museet får man historien om den norske opdagelsesrejsende Thor Heyerdahl, der i 1947 sejlede fra Peru til Polynesien i Kon-Tiki, en båd lavet af balsatræ. På Fram-museet kan man gå om bord på skibet Fram, der er bygget i 1892 og brugt til norske polarekspeditioner. På sin tur gennem skibet kan man få sig en oplevelse af, hvordan livet om bord var dengang.

5. Oplev Oslo på cykel og øhop i Oslofjorden

Hop på en lejet cykel og oplev Oslos storslåede natur på en guidet tur, hvor lokale guider fortæller om Oslos historie og de seværdigheder, man kommer forbi på turen. Det er også muligt at cykle ud på egen hånd, hvis man hellere vil det. Man kan også tage en tur med rutebåden, der sejler mellem Vippetangen, Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Bleikøya, Gressholmen og Langøyene. På øerne kan man opleve middelalderminder, badebugter, fugleliv og smuk flora. Det er muligt at hoppe af og på, som man har lyst.

6. Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst

Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst kan man opleve skiftende udstillinger af norsk og international kunst. Museet udstiller blandt andet værker af Francis Bacon, Andy Warhol, Anselm Kiefer og Damien Hirst. I 2002 vakte museet opsigt i kunstverden, da man på en auktion i New York købte den amerikanske kunstner Jeff Koons monumentale porcelænsskulptur ’Michael Jackson and Bubbles’ til den nette sum af 51 millioner norske kroner.

7. Holmenkollen

I bydelen Vestre Aker i Oslo ligger Holmenkollen, der, udover at være et boligområde, har været centrum for skisport siden slutningen af det 19. århundrede. Siden 1892 har den berømte skihopsbakke Holmenkollbakken afholdt konkurrencer, og med over én million besøgende er den en af Norges mest besøgte turistattraktioner. Her finder man også Holmenkollen Ski Museum, der præsenterer over 4.000 års skiløbshistorie samt genstande fra norske polarekspeditioner. Et observationsdæk på toppen af skibakken tilbyder en panoramaudsigt over Oslo, og man kan også prøve en skisimulator.

8. Nobel Peace Center

Nobels fredspris-museet kan man opleve en spændende kombination af skiftende og permanente udstillinger, der vedrører krig, fred og konfliktløsning. Her er også alle Nobels fredspris-modtagere præsenteret på digitale skærme i Nobel Field, der er en have med 1000 fiberoptiske lys. Centret ligger centralt placeret på Rådhuspladsen i Oslo.

9. Oslo Sommerpark

Er du til udendørsaktiviteter, må du ikke gå glip af en af Skandinaviens største klatreparker, der ligger blot 30 minutters kørsel fra byens centrum. Oslo Sommerpark har 150 elementer i parken fordelt på ni forskellige løjper, der varierer i sværhedsgrad. Her er også flere zip-linjer, hvor den længste har et spænd på hele 230 meter. Parken tilbyder alt det nødvendige udstyr til en sikker og spændende dag højt oppe i trætoppene. Man kan også medbringe egen mad til parkens grill- og picnicområder.

10. Akershus slot

Akershus slot er en af de mest betydningsfulde fæstninger i Norge. Slottet er beliggende på Akersnæs i Oslo, hvor man kan gå på opdagelse i byens historie. Borgen har overlevet flere belejringer og er aldrig blevet indtaget med magt af en fjendtlig, udenlandsk hær. Den blev dog overgivet til den tyske besættelsesmagt i 1940. Slottet stammer fra middelalderen, og området er fortsat militært. Det daglige vagthold varetages af kongens garde. Det er muligt at få guidede ture på slottet.

1 af 10 Vigeland Skulptur Park. (Foto: Colourbox)
2 af 10 Skriget - Edvard Munchs mest kendte værk. (Foto: AP)
3 af 10 Operahuset i Oslo. (Foto: Colourbox)
4 af 10 En cykeltur rundt i Oslo er en god måde at opleve byen på. (Foto: Colourbox)
5 af 10 Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst. (Foto: Colourbox)
6 af 10 Holmenkollen. (Foto: Colourbox)
7 af 10 Nobel Peace Center. (Foto: Colourbox)
8 af 10 Oslo Sommerpark. (Pressefoto)
9 af 10 Akershus slot og Oslo Rådhus. (Foto: Colourbox)
10 af 10 Oslos imponerende skyline. (Foto: Colourbox)
1 kommentar
Vis kommentarer