10 ting du ikke må misse i Phuket

Thailand tiltrækker hvert eneste år tusindvis af turister, og særligt den populære paradisiske ø Phuket er blandt danskernes foretrukne feriefavoritter. Fyldt med bountystrande, shopping og Østens mystik tipper vi dig her om 10 ting, du absolut ikke må misse

Buddha-statuen. (Foto: Colourbox)
Buddha-statuen. (Foto: Colourbox)

Læs her, hvilke seværdigheder, du ikke må snyde dig selv for, når du er i Phuket.

Ekstra Bladet rejser

Hos Ekstra Bladet elsker vi at rejse, og derfor har vi sat os for at lave landets absolut bedste rejseguides til alle de destinationer, som danskerne rejser til.

Vores rejseguides er spækket med inspiration, fakta og tips til både restauranter, seværdigheder og steder, hvor du skal bo. For hver destination har vi allieret os med en dansker, der bor fast på destinationen, og derfor kender alle de hemmelige kroge og steder, som du ellers aldrig ville finde. Og som kender til alle turistfælderne, som du skal undgå for enhver pris.

Vi kalder det Danskernes hemmelige rejsetips

1. Buddha-statuen

 

Et kæmpe statue af Buddha troner 45 meter op og kigger ned over byerne Chalong Bay, Phuket Town, Kata og Rawai på øens sydlige side fra den 300 meter høje tinde på Nakkerd Hills. Den enorme Buddha består af over 135 ton små marmorstykker, der reflekterer, når solen smyger sig om det storslåede monument, der som øens vartegn våger over både turister og lokale. Fra top-pen kigger den buddhistiske gud over det populære ferieparadis, og det er muligt at komme helt op til statuen og spejde ud over hele den sydlige del af Phuket fra den imponerende panoramaud-sigt.

2. Bountystrande

Strandene slænger sig rundt om hele Phuket, og den ene er mere bounty-betagende end den an-den. Freedom Beach, Patong Beach og Kata Noi Beach er blandt øens ypperste, og her kan man slikke sol, boltre sig i bølgerne, få en massage og skylle det hele ned med frisklavede frugtshakes, mens de små thailandske fiskerbåde vugger sagte i horisonten.

3. Øhop

Hvis man vil udforske flere af Thailands smukke øer, kan man tage på øhop, som mange turistbu-reauer tilbyder på både dags- og flerdagsture. Omkring Phuket er der masser af små tropiske per-ler og blot 15 minutters sejltur fra den sydlige del af øen ligger Coral Island, der med sit turkisblå vand, kridhvide strande og farverige koraler byder på både spændende snorkelture og afslapning på stranden. Hvis man vil besøge et af Thailands absolut smukkeste steder, ligger de populære paradisiske Phi Phi-øer to timers sejltur fra Phuket. Phi Phi er kendt for sit krystalklare vand, koral-rev og kridhvide strande, og man skal absolut unde sig selv en tur til det smukke paradis, når man besøger Phuket.

4. Phang Nga-bugten

Når man alligevel er på farten, er et smut forbi Phang Nga Bay også yderst anbefalingsværdigt og nås ved at sejle fra den nordlige del af Phuket. Bugten er karakteriseret ved sine stejle kalkklipper, der popper lodret op i luften fra det smaragdgrønne vand. Hvis man vil mere end blot dase ved strandbredden, kan man også udforske den omkringliggende natur i eksempelvis kajak og sejle helt ind i grotterne ved de spektakulære klippeformationer.

5. Phuket Town Night Marked

Efter en lang dag på stranden er det tid til at børste sandet af sig og begive sig ind i øens hovedby, Phuket Town, hvor der er masser af muligheder for at købe souvenirs med hjem. Hundredvis af boder popper hver aften op, når solen sænker sig, og mørket titter  frem i ferieparadiset. Standene snørkler sig på kryds og tværs af Phukets nattemarked, hvor man kan købe alt fra keramik og klassiske køleskabsmagneter til håndlavede sager og eksotiske krydderier til spotpriser, hvor alt alligevel stadig er til forhandling.

6. Bangla Road

Når mørket for alvor sænker sig over Phuket, er det på tide at gå på opdagelse i øens vilde natteliv. I området omkring Bangla Road, der er hovedgaden i badebyen Patong, sprudler det af fest og farver, og her er der altid gang i masser af aftenunderholdning. Smukke cancan-piger – både dem, der er født sådan, og de, der er klædt ud - byder op til farvestrålende cabaretshows, som kan nydes med en stor Mai Thai, inden festen fortsætter på byens mange barer, hvor man kan danse til den lyse morgen med billige drinks i hånden til hårdtpumpende rytmer og vildt discolys.

7. Muay Thai Boxing i Patong

Selv om Thailand hovedsageligt indbyder til solslikkeri og plasken i vandet, har øen også mere hårdtslående oplevelser, der er værd at rejse sig fra strandstolen for. Thaiboksning er landets na-tionalsport og adskiller sig fra klassisk boksning ved at tillade spark og stød med knæ og albuer, og ligeledes må man endda også feje fødderne væk under modstanderen. Duellerne er hæsblæsende og intense og bestemt et kig værd, hvis man befinder sig i Phuket. Billetter kan nemt bestilles i det lokale boksestadium i Patong.

8. Nationalpark Khao Phra Thaeo

Når nu pulsen allerede buldrer derudaf fra thaiboksekampen, kan adrenalinen pumpe videre, når man besøger den storslåede nationalpark Khao Phra Thaeo, der er et stort område af regnskov beliggende ved øens nordlige del. Her kan man gå på opdagelse og se vildtlevende aber, slanger, vildsvin og farvelige fugle. Der findes flere trekkeruter i regnskoven, som man både kan udforske på egen hånd eller ved at hyre en af nationalparkens guider. Man kan også bestige parkens tre høje tinder eller begive sig hen til Khao Phra Thaeos hovedattraktion, som er det yndige Bang Pae-vandfald..

9. Wat Chalong-templet

Wat Chalong-templet er det største tempel på Phuket og også det mest besøgte blandt både thai-lændere og turister. Hver eneste lille millimeter er udsmykket med alt fra udskårne guldbelagte symboler til flotte figurer og formationer, mens søjler og templets tagkonstruktion danner funda-mentet i det enorme bygningsværk. Begiv dig ind i templet, og gå på opdagelse og mærk Østens mystik i det storslåede Wat Chalong.

10. Phuket Old Town

Sidste punkt på listen over ting, man absolut ikke må misse i Phuket, er den gamle bydel i Phukets hovedby, Phuket Town. Den historiske by emmer af historie og spektakulære bygninger, der har hentet inspiration i blandingen af portugisisk og kinesisk arkitektur. Her kan man mærke atmosfæ-ren og slentre ned gennem gaderne, mens man sipper til en kaffe eller en helt frisk frugtsmoothie fra byens mange boder.

1 af 10 Bountystrande. (Foto: Mauritius Images)
2 af 10 Phi Phi øerne er et af de smukkeste steder i Thailand. (Foto: Laborant)
3 af 10 Phang Nga Bay. (Foto: Colourbox)
4 af 10 Marked i Phuket. (Foto: Colourbox)
5 af 10 Bangla Road i Phuket. (Foto: Kristian Linnemann)
6 af 10 Thai Boxing. (Foto: Colourbox)
7 af 10 Nationalparken Khao Phra Thaeo. (Foto: Colourbox)
8 af 10 Wat Chalong-templet. (Foto: Colourbox)
9 af 10 Phuket Old Town. (Foto: Colourbox)
10 af 10 Buddha-statuen. (Foto: Colourbox)
3 kommentarer
Vis kommentarer