Ti ting du ikke må misse i Paris

Ekstra Bladets Paris-guide indeholder både restauranter, de bedste shopping-steder og seværdigheder, når rejsen går til Paris

Eiffeltårnet. (Foto: Colourbox)
Eiffeltårnet. (Foto: Colourbox)

Det er svært ikke at blive revet med af den parisiske stemning, og man forstår hurtigt, hvorfor Paris kaldes for 'byernes by' og 'kærlighedens by'.

Den smukke og romantiske by inviterer til et hav af oplevelser som lange gåture i de parisiske gader og langs Seinen, hyggelige cafébesøg samt shopping. Paris er en by, man aldrig helt bliver færdig med.

Der bor over 2,2 millioner i det centrale Paris, og byen er, med over 30 millioner udenlandske besøgende hvert år, en af de mest populære turistdestinationer i verden.

Vi har samlet ti ting, du ikke må misse, når turen går til Paris.

Ekstra Bladet rejser

Hos Ekstra Bladet elsker vi at rejse, og derfor har vi sat os for at lave landets absolut bedste rejseguides til alle de destinationer, som danskerne rejser til.

Vores rejseguides er spækket med inspiration, fakta og tips til både restauranter, seværdigheder og steder, hvor du skal bo. For hver destination har vi allieret os med en dansker, der bor fast på destinationen, og derfor kender alle de hemmelige kroge og steder, som du ellers aldrig ville finde. Og som kender til alle turistfælderne, som du skal undgå for enhver pris.

Vi kalder det Danskernes hemmelige rejsetips

1. Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er et af de mest berømte bygningsværker i verden og Paris' varetegn. Årligt besøges Eiffeltårnet af omkring syv millioner turister, og med sine 324 meter kan det ses fra det meste af byen. Udsigten fra toppen er enestående, og man får et tydeligt billede af, hvor stor Paris rent faktisk er. Man kan bestige Eiffeltårnets 1665 trappetrin til fods, eller man kan blive transporteret til tops i en elevator. Køerne til Eiffeltårnet kan være meget lange og kræver derfor god tid og tålmodighed. Eiffeltårnet blev bygget til Verdensudstillingen i 1889 som en hyldest til 100-års dagen for Den Franske Revolution.

2. Triumfbuen

På Place Charles de Gaulle for enden af byens hovedstrøg Avenue des Champs-Élysées finder man den majestætiske Triumfbue. Den 50 meter høje Triumfbue er bygget af Kejser Napoleon i 1863 til ære for den franske hær og er dekoreret med relieffer af kampe og navnene på kamppladser.

Byernes by set fra oven. (Foto: Colourbox) Rejseunivers Paris: Danskernes hemmelige rejsetips

Under Triumfbuen findes den Ukendte Soldats Grav, hvor der brænder en evig flamme til minde om de faldne i Første Verdenskrig. Det er muligt at komme op i toppen af Triumfbuen, hvor man får en fantastisk udsigt ud over Champs-Élysées og ud mod erhvervsdistriktet La Défence - hvor den nyere Triumfbue, Grande Arche på 110 meter, tegnet af danskeren Johan Otto von Spreckelsen, ligger.

3. Shopping

Paris er et mekka inden for mode og shopping, og på Champs-Élysées finder man et væld af butikker og alle de kendte og dyre mærker som Gucci, Kenzo, Gaultier med flere. I gaderne omkring Les Halles og på Montmartre finder man spændende og kreative butikker, mens Colette er en af de mest toneangivende butikker i Paris og ligger på 213 Rue Saint Honoré i 1. arrondissement. Butikkens tre etager er fyldt med et bredt udvalg af tøj, accessories og skønhedsprodukter fra alle de kendte og eksklusive mærker.

4. Notre Dame

Den enorme gotiske katedral Notre Dame er en af Paris' helt store turistattraktioner og kan rumme en menighed på 6000. Går man fra Place St. Michel over broen ud på Ile de la Cité, finder man Notre Dame, som både er en fryd for øjet inde som ude. Kirken blev bygget over 200 år og stod færdig i 1345. Den blev verdenskendt i forbindelse med Victor Hugos roman 'Klokkeren fra Notre Dame'. Man kan også komme op i kirkens tårne, og herfra er der en rigtig god udsigt over Paris.

5. Sacré Coeur

Kirken Sacré Coeur, der ligger i Montmartre i det 18. arrondissement, er også klart et besøg værd. Den imponerende kirke stod færdig i 1914 og er placeret på Montmartres højeste punkt på 129 meter, hvor der er en flot udsigt ud over hele Paris. Vil man have en endnu flottere udsigt, kan det anbefales at tage en tur op i kirkens kuppel. Det er også muligt at komme ned under kirken og se katakomberne, der er underjordiske gange med gravkamre i væggene.

6. Montmartre og Moulin Rouge

Montmartre er kendt som kunstnerkvarteret, der giver bydelen et meget livligt miljø. Mange store og verdensberømte kunstnere som Picasso og Salvador Dalí har slået deres folder her. Det kunstneriske miljø findes her stadig, og det lille hyggelige torv Place du Tertre, tiltrækker stadig massevis af kunstnere. Det er også her man finder den verdenskendte kabaretscene Moulin Rouge, der underholder op mod 2000 gæster hver aften med cancan og letpåklædte damer.

7. Spis i Latinerkvarteret

Latinerkvarteret omkring Notre Dame, der er et af de ældste kvarterer i Paris, har fået sit navn efter Sorbonne-universitetet og de andre af middelalderens lærde skoler, hvis fællessprog var latin. Latinerkvarteret er samtidig også kendt for sin livlige atmosfære og mange bistroer. Det er et af de bedste områder at spise i Paris, og her er noget for enhver smag og pengepung. Man kan blandt andet finde en af Paris' fineste og dyreste restauranter, Tour d'Argent på Quai de la Tournelle, med udsigt over Seinen.

8. Musée du Louvre

Musée du Louvre med sin karakteristiske glaspyramide er et kolossalt museum, hvor man finder Leonardo da Vincis verdensberømte maleri Mona Lisa. Louvre byder også på omfattende etnografiske og historiske samlinger, og det er så stort, at det vil tage over to uger at se det hele. Louvre blev grundlagt i 1190 som fæstning for at beskytte Paris mod angreb nordfra. Dele af slottet blev allerede museum i 1793, og efter en større restaurering i 1980’erne blev hele slottet brugt som museum fra 1993. Rester af Louvres oprindelige tårne og en model af den gamle borg, kan ses i kælderen.

9. Paris fra vandet

Har fødderne brug for et hvil efter at have gået de parisiske gader tynde, kan en sejltur på Seinen varmt anbefales. Det er en anderledes og romantisk måde at opleve Paris på, hvor man kan læne sig tilbage og se nogle af byens største seværdigheder passerer forbi. Flere af bådene holder ind ved de store attraktioner, hvor man kan hoppe af og på, som man har lyst. Man kan også tage en aftensejltur og nyde en romantisk middag, mens byens mørket sænker sig, og lysene i parkerne og på bygninger giver byen et helt specielt skær.

10. Julemarkeder i Paris

Er man i Paris hen over december vil man kunne opleve et fortryllende julemarked, der vil få enhver i den helt rette julestemning. Julemarkedet strækker sig helt fra Metro Champs-Elysées-Clémenceau til Place de la Concorde, og er det største julemarked i Paris. Her er små boder med traditionelle franske specialiteter samt boder med diverse julepynt og andre kunsthåndværker. Mens julemusik strømmer ud af højtalerne kan man slentre rundt og nyde den flotte juleudsmykning, eller man kan finde skøjterne frem og løbe rundt på en dertil opført skøjtebane.

 

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 7 Triumfbuen. (Foto: Colourbox)
2 af 7 Notre Dame. (Foto: Colourbox)
3 af 7 Sacre Coeur. (Foto: Colourbox)
4 af 7 Louvre set fra oven. (Foto: Colourbox)
5 af 7 Seinen - perfekt til en lille sejltur. (Foto: Colourbox)
6 af 7 Montmartre.(Foto: Colourbox)
7 af 7 Eiffeltårnet. (Foto: Colourbox)
7 kommentarer
Vis kommentarer