Top 10: Verdens mest bizarre street food

Hvor mange af retterne tør du smage på?

Der midt i suppen ligger en flagermus. Lækkert!? (Foto: tobze/Flickr)
Der midt i suppen ligger en flagermus. Lækkert!? (Foto: tobze/Flickr)

Hvad er det, der ligger mellem risene? Det er såmænd en flagermus. Street food er blevet det helt store. Folk flokkes om vogne med alskens lækkerier, men verden er fyldt med meget street food – noget er delikat, mens andet er mere, lad os sige, bizart.

Solferien skal helst være, ja, solrig. Derfor kan det godt betale sig at undersøge, hvornår vejret er bedst, inden du booker din ferie. Her får du en smagsprøve på de thailandske strande. (Foto: Colourbox) Ferie Guide: Undgå dårligt vejr på ferien

Ekstra Bladet har samlet en række af verdens mere alternative street food-specialiteter.

Suppe med… : Vestafrika

Måske kan du ikke i første omgang gennemskue, hvad der ligger og lurer mellem risene på billedet. Men kom lidt tættere på skærmen – og JA, det er en flagermus med hud og hår. Velbekomme.

Flagermus-suppe. (Foto: tobze/Flickr)
Flagermus-suppe. (Foto: tobze/Flickr)
 

Kegogi: Korea, Kina og Vietnam

Hvis du har en hund eller er glad for hunde, så er bare tanken om at sætte tænderne i et stykke fido-kotelet sikkert nok til at give opkastsfornemmelser. Men mange steder i Sydøstasien spiser man det glædeligt – som på billedet, hvor hundekøb er på udsalg på et marked i Seoul, Korea.

Hundekød. (Foto:Rob Sheridan/Flickr)
Hundekød. (Foto:Rob Sheridan/Flickr)
 

Balut: Filippinerne

Æg, ja tak. Kylling, ja tak. Så hvad med en ting midt i mellem? For Balut er delvist udviklede ande-fostre med fjer, næb osv. De makabre, små lig ligner noget fra en gyserfilm, og tilberedningen lyder også som en gyser – for fostre koges levende.

 Balut (Foto: Raelene Gutierrez/Flickr)
Balut (Foto: Raelene Gutierrez/Flickr)
 

Tarantel: Cambodja

Var det noget med en lille appetitvækker før hovedretten? Man skal ikke være bange for edderkopper, hvis man sætter sig til bords ved et cambodiansk street food-køkken. For her kan du nemt risikere, at det står på en særlig hårrejsende og tåkrummende forret. Og hvis tarantel er forretten, har man ikke rigtig lyst til at vide, hvad der er til hovedret.

Tarantel. (Foto: istolethetv/Flickr)
Tarantel. (Foto: istolethetv/Flickr)
 

Witchetty grub: Australien

Hvordan vil du have din kæmpe larve tilberedt – kogt eller viril og vridende? De skulle smage som mandler og have skin som en ristet kylling, når den koges. Er du stadig ikke overbevist, kan du eventuelt lade som om, du er i gang med at sige æg, for dens involde skulle både ligne og have konsistens som røræg. Mums.

Witchetty grub. (Foto: Daryl Fritz/Flickr)
Witchetty grub. (Foto: Daryl Fritz/Flickr)
 

Kobra hjerte: Vietnam

Nogle vietnamnesere tror, at kobraens hjerte er en virilitets booster – og jo friskere, jo mere effektiv. Derfor skæres hjertet direkte ud af en levende kopras krop ved bordet. Men kokken skal passe på, for i Kina døde en kok efter at være blevet bidt af en kobras hovede (som vel at mærket havde været skåret af 20 minutter tidligere).

Kobra-hjerte. (Foto: 3dom/Flickr)
Kobra-hjerte. (Foto: 3dom/Flickr)

Museet Chaplin's World består både af skuespillerens gamle hjem og et Hollywood-studie, hvor man kan træde ind i kopier af de velkendte film. (Foto: Marc Ducrest) Ferie Kom helt tæt på afdød filmlegende

Shirako: Japan

Shirako er egentligt bare en meget fancy måde at sige, at du skal til at spise spermsække fra torsk. Det skulle smage blødt og creme, men igen er det ikke første gang, at folk prøver at bilde andre ind, at lignende ting fra de nedre regioner smager fint.

Shirako. (Foto: Andrea Hale/Flickr)
Shirako. (Foto: Andrea Hale/Flickr)
 

Fårehoved: Marokko

Fårehoved spises mange steder i verden. Og som om det formentlig ikke altid er svært at få et stirrende fårehoved ned, så er det særligt dejlige ved den morocanske udgave, at det traditionelt serveres som morgenmad ved særlige lejligheder. Nu er du måske meget glad for din havregryn?

Fårehoved. (Foto: Todd Van Hoosear/Flickr)
Fårehoved. (Foto: Todd Van Hoosear/Flickr)
 

Myreæg: Mexico

Det ligner en taco med hytteost – og skulle efter sigende også have konsistens som hytteost med en nøddeagtig smag – men det er langt fra noget så uskyldigt som komælk. Escamoles aka. mexicansk insekt kaviar er fostre fra sorte myrer, og det er blevet betragtet som en delikatesse siden aztekerne. Det er op til dig at vurdere, hvor delikat det lyder.

Myreæg. (Foto: Cristiano Oliveira/Flickr)
Myreæg. (Foto: Cristiano Oliveira/Flickr)
 

Hákarl: Island

En brugde haj bliver begravet under jorden, hvor den ligger i pres uden sten, så dens giftige indre væsker drænes ud, og kødet bliver sikkert at spise. Herefter tørres kødet, det bliver skåret i strimler, og så er det rådnende kadaver klar til servering. Kokken Anthony Bourdain har beskrevet retten som “the single worst, most disgusting and terrible tasting thing”, han har smagt. Så bon appetit.

Hákarl. (Foto: Funky Tee/Flickr)
Hákarl. (Foto: Funky Tee/Flickr)

I Vesten tager vi stærkt afstand fra hanekampe. Anderledes forholder det sig i flere asiatiske lande. Billedet her er fra en hanekamp i Filippinerne. (Foto: Adam Cohn/Flickr) Ferie Ulovlig sport skal være trækplaster for turister

20 kommentarer
Vis kommentarer