Annonce:
Annonce:

Tre-årig var døden nær på fly: Flyselskab vil ikke hjælpe

En tre-årig dreng fra Australien fik en voldsom allergisk reaktion, da medpassagererne åbnede en pose nødder. Nu er flyselskabet kommet i modvind for at nægte at servere den populære snack

En tre-årig dreng begyndte blandt andet at kaste voldsomt op, fordi han ikke kunne tåle, at de andre pasagerer åbnede deres peanuts på flyet. Foto: Colourbox
En tre-årig dreng begyndte blandt andet at kaste voldsomt op, fordi han ikke kunne tåle, at de andre pasagerer åbnede deres peanuts på flyet. Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Ferie

Australske Chris og Hond Daleys tre-årige søn er så allergisk over for nødder, at han fik en kraftig allergisk reaktion, da medpassagererne på et fly fra Thailand til Melbourne åbnede deres netop servede snack.

Det skriver ABC News.

Familien havde været på ferie i Thailand og skulle flyve med Singapore Airlines hjem til Australien, men da sønnen er voldsomt er allergisk over for nødder, havde de allerede hjemmefra bestilt et specielt måltid uden nødder til ham på flyveturen.

Men selvom Chris og Honad fra Melbourne altså troede, at de havde taget deres forholdsregler, havde de ikke tænkt over, at de små poser peanuts, som de øvrige passagerer fik serveret undervejs på flyturen, ville fylde luften med små partikler og få deres lille søns allergi til at bryde ud på fuld styrke.

Annonce:

Ifølge ABC News nåede den tre-årige Marcus lige at nævne for sin far, at han 'ikke havde det så godt', før han blev alvorligt syg.

- Han begyndte at kaste op, hans øjne begyndte at hæve og han kunne ikke snakke ordentligt, fortæller drengens far, som er uddannet læge med speciale i luftvejssygdomme, til det australske medie.

Vidste du det? Stewardessen hader, når du bestiller dette på flyet

'Kan ikke tilbyde et 'nødde-frit'-miljø'
Heldigvis havde familien taget adrenalin og allergimedicin med ombord på flyet, som kunne dæmpe den allergiske reaktion, der ellers kunne have endt tragisk. Derfor mener de chokerede forældre nu, at det bør forbydes at servere peanuts på flyene:

- Hvis vi ikke gør noget ved det, vil der ikke gå længe, før der vil være et antal dødsfald på flyveture.

Annonce:

Singapore Airlines afviser dog, at de vil stoppe med at servere den populære nødde-snack. De skriver blandt andet på Facebook, at de 'er kede af, at det ikke er muligt for dem at tilbyde et 'nødde-frit'-miljø på deres fly':

 

Flyselskabet påpeger samtidig i en anden kommentar på Facebook, at de ikke har mulighed for at kontrollere, hvad passagererne selv medbringer:

 

Familien Daley har efterfølgende indgivet en formel klage over flyselskabet, fordi de ikke føler, at Singapore Airlines tager den livsfarlige hændelse alvorligt, skriver ABC News

- Selvfølgelig kan man ikke kropsvisitere alle for peanuts og forhindre dem i at bringe dem om bord på fly. Men hvis man serverer hundreder og hundreder af peanuts i et fly på samme tid - velvidende at der højst sandsynligt vil være en eller anden, der er allergisk - så er det både hensynsløst og uansvarligt og potentielt fatalt, mener Chris Daley.

Efter sagen kom frem i medierne, har Singapore Airlines undskyldt for den oplevelse, som Daley-familien fik under flyveturen, og selskabet vil nu undersøge hændelsen nærmere.

Annonce:

Flyskræk? Så kig væk: Skrigende passagerer kastet rundt i fly

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: