Annonce:
Annonce:

Trick mod flyskræk: Sådan håndterer du turbulens

Hvis du ikke bryder dig om, når der kommer turbulens under flyturen, så er der et meget let trick, du kan bruge, som måske kan hjælpe dig

Tidligere på året blev 20 mennesker såret pga. turbulens om bord på et russisk fly på vej til Thailand - se bare her. Det hører dog til undtagelserne, at det går så galt.
Annonce:
Følg Ferie

Det er ikke alle, der har det lige nemt, når kufferten er pakket, og kursen er sat mod de varmere himmelstrøg sydpå.

For selvom der er en dejlig sommerferie i sigte, så er flyturen derhen nemlig yderst grænseoverskridende og frygtindgydende for mange. Ifølge en rapport udarbejdet af NBC News har mere end 20 millioner mennesker verden over nemlig flyskræk.

Noget af det værste for folk med flyskræk er turbulensen, der bogstaveligt talt opstår ud af den blå luft, og som hvert år sender mange mennesker på hospitalet.

For blot et par måneder siden blev hele 20 passagerer sendt på hospitalet med alvorlige skader i form af brækkede knogler samt indre og ydre blødninger, fordi et fly fra Moskva til Bangkok røg ind i kraftig turbulens.

Annonce:

Så hvis man har den slags episoder i tankerne og i forvejen er bange for at flyve, så kan det godt være meget ubehageligt, hvis flyet begynder at ryste lidt for meget undervejs på flyturen.

Vild turbulens på fly: Passagerer brækkede knogler efter at blive kastet rundt i kabinen

Heldigvis er der dog et godt råd til dem, som bliver bange, når flyet ryger ind i turbulens, skriver Travel and Leisure.

Tricket er, at man skal hive fat i en kuglepen og et stykke papir og skrive sit navn igen og igen med sin 'forkerte hånd'. Så hvis du er højrehåndet skal du altså i stedet skrive dit navn med venstre hånd.

Når man skriver med den 'forkerte hånd' koncentrerer man sig angiveligt ekstra meget, og derfor vil man slappe mere af og forholde sig mere roligt under turbulensen.

Hvis du har så meget flyskræk, at du går helt i panik, når flyet kommer i tubulens, kan du også prøve at trække vejret gennem et sugerør. På denne måde undgår man at hyperventilere, når kaffekopperne falder fra klapbordene og flyvemaskinen laver pludselige bevægelser.

Annonce:

Har du flyskræk? Nu forklarer pilot 9 ting, som alle passagerer frygter

Sove på flyet
Hvis du ikke er en af dem, der skal sluge en nervepille for blot at sætte dig op i flyet, men du i stedet bare synes, det er skide irriterende at skulle sidde flere timer og kigge ud i luften, er der også et godt råd til dig.

En lur på flyet gør nemlig, at turen ikke føles så lang.

Med den sparsomme benplads og de larmende medpassagerer er det dog ikke altid lige nemt at finde drømmeland på flyveren, men Travel and Leisure har samlet et par tricks til, hvordan man falder i søvn på flyet:

1. Vælg det rigtige sæde:
Det bedste sæde, hvis du vil sove, er ved vinduet. På den måde bliver du ikke forstyrret af de andre passagerer, og du kan samtidig læne dig op af væggen og få støtte til nakken.

Annonce:

2. Ingen musik:
Selvom det kan føles dejligt at lukke lyden fra de andre passagerer ude ved at høre dine favoritsange, er det ifølge søvnekspert Dr. Robert Oexman en dårlig idé at have musik i ørerne, når du sover.

De skiftende lyde vil nemlig forstyrre søvnen. I stedet bør du tage ørepropper i. Derudover er det også en fordel for søvnen, hvis du tager en sovemaske på, så du ikke bliver forstyrret af lyset i flykabinen.

3. Velkendte dufte:
Man sover bedst i velkendte omgivelser. Derfor vil du have større chance for en god omgang fly-søvn, hvis du sover med dit eget tæppe, eller hvis du fx sprøjter lidt af din parfume på din rejsepude.

4. Ingen alkohol:
Selvom mange føler, at tre fadøl fungerer super som et sovemiddel, så fraråder Dr. Robert Oexman denne metode. Ifølge ham bliver kvaliteten af søvnen dårligere, når man er påvirket, da alkohol kan blokere REM-søvnen, som er det stadie af søvnen, hvor man drømmer.

Gode råd: Sådan falder du i søvn på flyet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: