Turist angrebet af havkat: Borede sig fast i maven

Kvinde var i stærke smerter og måtte må operationsbordet for at få fjernet fiskens pigge

To angreb på inden for 48 timer er sjældent set i det brasilianske vand – der ellers er et behageligt ferie- og badested. (Foto: Flickr/Francisco Osorio)
To angreb på inden for 48 timer er sjældent set i det brasilianske vand – der ellers er et behageligt ferie- og badested. (Foto: Flickr/Francisco Osorio)

En kvindelig turist fik sit livs værste badetur, da hun svømmede langs den brasilianske kyst ud for Sao Paulo. Her blev hun nemlig angrebet af en havkat, som borede sig fast i kvindens maveskind. Det skriver flere udenlandske medier, heriblandt Daily Mail.

En ambulance kørte til stranden og kom den nødstedte kvinde til undsætning. Hun havde mange smerter og ambulancefolkene ville derfor gerne hurtigt have fjernet fisken fra kvindens mave.

Uheldigvis kunne de ikke fjerne hele fisken af frygt for, at de ville sprætte maveskindet op på kvinden, så hun blev kørt direkte til operation på hospitalet. Her fik hun fjernet resten af fisken, – dens pigge og finne.

Se også: Spar penge og gå mere: Her er det bedste du kan gøre i det nye ferieår

En talsmand fra de lokale livreddere, som hjalp kvinden, forklarede efterfølgende:

–Af sikkerhedsårsager anbefaler vi ikke, at man fjerner fiskens pigge. Man ved aldrig, om de har ramt en stor blodåre, og at trække dem ud på stedet kan betyde mere skade end gavn, forklarer han.

Den ser ikke helt venlig ud, havkatten, som den svømmer rundt langs badestranden. (Foto: Flickr/shankar s.)
Den ser ikke helt venlig ud, havkatten, som den svømmer rundt langs badestranden. (Foto: Flickr/shankar s.)

Mercelo Arujo, en af ambulanceredderne, som kom til stranden, tog billeder af den kvindelige turist og skrev efterfølgende på Facebook:

– Hun var i mange smerter. Vi fjernede ikke piggen, for det ville kun en læge kunne gøre. Vi kørte hende til hospitalet, så hun kunne blive opereret.

Endnu et angreb
Mindre end 48 timer senere blev en anden turist angrebet af en lignende havkat på samme strand. Denne kvinde blev slæbt op af havet andre badende på stranden med en fisk, der sad fast i hendes arm.

Den kvindelige turist var halvt bevidstløs og kunne ikke holde sit eget hoved. Christian Fernandes, var på stranden og så kvinden.

– Hun skreg meget og blev ved med at bede om at nogen fjernede fisken, fordi det gjorde virkelig ondt, sagde han efterfølgende.

Også hun måtte en tur på hospitalet for at få fjernet fiskens pigge.Se også: Her koster en hospitalsseng mere end dit hotelværelse

Sjældent det går så galt
De brasilianske ambulancereddere bliver fra tid til anden kaldt ud til turister, der er blevet let såret efter et møde med en fisk under en bade- eller strandtur, men heldigvis er det sjældent, at det går så galt som i de to tilfælde her.

– Vi oplever at blive kaldt ud til mennesker, der har trådt på en fisk eller skåret sig på fingeren, da de rørte en fisk, men jeg har aldrig nogensinde set en havkat side fast i nogens mave før, skrev Marcelo Arujo, ambulanceredderen på Facebook.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen