Turist anholdt i lufthavnen i Island: Havde for meget tøj på

Den anholdte mand forsøgte angiveligt at slippe for at betale ekstra for sin tunge bagage og tog derfor alt sit tøj på

Ryan Carney Williams fik i to omgange ikke lov at tjekke ind til sit fly hjem til England. Foto: All Over Press
Ryan Carney Williams fik i to omgange ikke lov at tjekke ind til sit fly hjem til England. Foto: All Over Press

Det kan godt være, det er koldt i Island, men otte par bukser og ti trøjer var alligevel lige i overkanten for British Airways og de islandske myndigheder, der onsdag anholdte Ryan Carney Williams i Keflavík International Airport i Island.

Ryan havde angiveligt iført sig alt sit tøj, da han den 10. januar skulle flyve fra Island hjem til England, fordi han gerne ville slippe for at betale ekstra for bagagen, der vejede for meget.

Men da han skulle tjekke sin bagage ind hos British Airways, nægtede flyselskabet at udlevere hans boardingkort.

Det skriver det islandske medie MBL.is.

Ifølge flyselskabet afviste de Ryan Carney Williams, fordi han var uhøflig, og da Ryan efterfølgende nægtede at fjerne sig fra køen, tilkaldte de en sikkerhedsvagt for at få ham til at falde til ro.

Da dette ikke hjalp, tilkaldte lufthavnspersonalet i stedet politiet, som - ifølge Ryan Carney Williams selv - benyttede både peberspray og fysisk vold til at holde ham nede på jorden på trods af han - efter egne ord - forholdte sig helt roligt.

Politiet kørte efterfølgende Ryan med på politistationen, hvor han afgav sin forklaring, før han dagen efter kunne tage tilbage til lufthavnen for at rejse hjem til England med EasyJet i stedet for British Airways.

Se Ryan i sin fulde påklædning herunder (artiklen fortsætter under videoen):

Nægtede at spilde ferietid på brok: Men det var en dum idé

Også afvist af EasyJet
Dramaet var dog ikke slut endnu for Ryan Carney Willams.

For selvom han formåede at tjekke ind hos flyselskabet, så var snakken en helt anden, da han nåede frem til gaten. Her blev han nemlig nægtet adgang til flyet på grund af episoden dagen før, skriver MBL.is.

Først lørdag - tre dage efter planlagt afrejse - lykkedes det Ryan at flyve hjem til England. Denne gang med flyselskabet Norwegian. Hans bagage er dog stadigvæk strandet i Island indtil videre.

MBL.is har snakket med Ryan Carney Williams, som fortæller, at han har været i kontakt med både British Airways og EasyJet, som nu har kompenseret ham for de to flybilletter, han havde købt hos dem, men ikke fik lov til at benytte sig af.

Ryan Carney Williams har dog ikke tilgivet episoden, som han påstår kun skete på grund af racefordomme samt det faktum, at han har dreadlocks og var iklædt prangende tøj samt neglelak.

Se en video af British Airways' afvisning af Ryan i lufthavnen herunder:

'Bomb here' eller 'Bombay': Indisk mand sigtet for bombetrussel