Turist-boom: Cuba løber tør for øl

Den eksplosive vækst i antallet af turister i Cuba – som følge af det forbedrede forhold til USA – kan resultere i, at landet løber tør for øl

Det cubanske bryggeri Cerveceria Bucanero er under pres. Bryggeriet kan ikke følge med efterspørgslen, og Cuba kan dermed løbe tør for øl. (Foto: Michele Testini/Flickr)
Det cubanske bryggeri Cerveceria Bucanero er under pres. Bryggeriet kan ikke følge med efterspørgslen, og Cuba kan dermed løbe tør for øl. (Foto: Michele Testini/Flickr)

Præsidenter, rockmusikere og turister vælter til Cuba, efter de diplomatiske forbindelser mellem USA og den caribiske ø er genoprettet.

Men den store mængde turister skaber et akut forfrisknings-problem på de cubanske barer.

De allestedsnærværende køleskabe på cafeer, tankstationer og værtshuse er nemlig ved at være tømt for øens favorit-øller; Cristal og Bucanero. Det skriver Daily Mail.

Det er i virkeligheden slet ikke så farligt at ringe og sms'e fra flyet, afslører en pilot. (Foto: Flickr/Sam Churchill) Ferie Myte aflivet: Du kan sagtens ringe fra flyet

Antallet af turister og mange nyåbnede private udskænkningssteder sætter nemlig det statsejede bryggeri Cerveceria Bucanero under pres.

En talsmand for bryggeriet udtaler til det cubanske statsmedie, at Bucanero har brug for et nyt bryggeri, hvis det skal følge med efterspørgslen.

Bucanero og Cristal er cubas favorit-øller, men det kan snart blive svært at få fat i en kold øl på Cuba. (Foto: Guillaume Baviere/Flickr)
Bucanero og Cristal er cubas favorit-øller, men det kan snart blive svært at få fat i en kold øl på Cuba. (Foto: Guillaume Baviere/Flickr)

Første krydstogt siden revolutionen
Efter den amerikanske præsident Barack Obama genoprettede forbindelsen til Cuba, er amerikanske turister begyndt at flokkes til øen i større og større antal.

Flere hundrede vil gå fra borde, når et krydstogtskib ankommer fra Miami, USA i næste måned. Det bliver den første amerikanske krydstogtsejlads til Cuba, siden Fidel Castros revolution i 1959.

Filmens Leatherface er inspireret af morderen fra Wisconsin, Ed Gein, der forsøgte at lave en 'kvindedragt' af ægte hud og knogler. (Foto: Flickr/Boogeyman13) Ferie Motorsavs-gyser bliver virkelighed på det her hotel

3,5 millioner turister besøgte landet sidste år – det er 17 procent mere end i 2014.

Antallet af amerikanske turister steg med 77 procent til 161.000 samtidig med, at flere hundredetusinde cubanske amerikanere også besøgte landet.

De nyeste tal for turismen fra januar i år viser den samme vækst.

Denne eksplosive vækst har altså resulteret i, at hoteller, biludlejninger – og ølbryggere – er kommet under et gevaldigt pres.

Det kommunistiske partis kongres finder sted i næste uge. Om ølmanglen er på dagsordenen vides ikke, men det forudses, at partiet vil fortsætte med at indføre de økonomiske reformer, der blev igangsat i 2011.

Har du nogensinde smagt cubansk øl? Del dine caribiske oplevelser i kommentarfeltet under artiklen.

Var det noget med en romantisk get-away uden konen? En engelsk datingside lover at tage sig af alt det praktiske – du skal blot lyve dig på forretningsrejse. (Foto: Colourbox) Ferie Datingside køber ferieø: Nu kan du være utro i fred

23 kommentarer
Vis kommentarer