Turist 'reddede' bison-kalv: Bagefter måtte den aflives

Aflivningen har medført et ramaskrig, men de ansvarlige insisterer på, at de har handlet rigtigt

En turists gode intentioner endte med at koste denne bisonkalv livet. Få hele historien her. (CBS/Kamera One)

Amerikanske Yellowstone National Park befinder sig lige nu i en shitstorm, der til forveksling kunne ligne dem, som tidligere har ramt Zoo i både Odense og København.

På sociale medier raser folk nemlig over en bisonkalv, som måtte aflives efter at have været i for tæt kontakt med mennesker.

En 69-årig canadisk turist havde fundet den lille bison alene, og mente at den 'så ud til at fryse'. Derfor tog han den ind bag i sin bil og overdrog den til parkfogederne, men mandens gode intentioner endte dog med at give bagslag.

- Så snart kalven lugter af mennesker, så øger man risikoen for, at den ikke vil blive lykkeligt genforenet med sine forældre, forklarer tilsynsførende i Yellowstone National Park Dan Wenk til CBS News.

Ifølge Dan Wenk blev bisonkalven afvist af sin flok efter mødet med den 69-årige turist, og den begyndte at opsøge både biler og mennesker, hvilket gjorde den trafikfarlig.

- I sidste ende førte det til aflivningen af kalven, fortæller Dan Wenk om beslutningen, som skulle vise sig at bringe nationalparken i modvind.

Yellowstone National Park insisterer dog på at have handlet rigtigt med aflivningen, da alternativet havde været flere måneders karantæne til bisonkalven, med tvivlsom effekt.

Sidste år blev fem turister stanget af bisoner, og en enkelt blev dræbt af en grizzlybjørn i den amerikanske nationalpark. Dan Wenk opfordrer derfor turister til at følge parkens anvisninger og holde en respektfuld afstand til dyrene.

- Yellowstone National Park er deres hjem. De forstår hvordan man overlever og trives i det her miljø, lyder det.

Aflivningen og obduktionen af giraffen Marius sendte i 2014 Københavns Zoo ud i en shitstorm af en anden verden. Se eller gense begivenheden her.

Knap blev hangiraffen Marius' korpus koldt, før hans jordiske rester blev fodret til kødædende dyr i København Zoo (Foto: POLFOTO) Samfund Her bliver Marius smidt for løverne

Odnese Zoo kom også i modvind, da man i 2015 dissekerede en løve foran et publikum. Midt i det hele begyndte den døde løve oven i købet at brøle! 

Sådan ser et løvehjerte ud (Foto: Odense Zoo) Samfund Løvedissekering: Dyreelskere opfører sig mystisk  

Samfund Se klippet: Her brøler den døde løve

17 kommentarer
Vis kommentarer