Annonce:
Annonce:

Turist risikerer 5 års fængsel: Kaldte Egypten 'lorteland' på Facebook

En kvindelig turist klagede over seksuelle krænkelser og dårlig service på restauranterne under sin ferie i Egypten. Nu er hun anholdt

Mona el-Mazboh bliver tilbageholdt i Egypten, fordi hun delte en video på Facebook, hvor hun blandt andet påstår, at hun er blevet seksuelt krænket i landet. Foto: Privat
Mona el-Mazboh bliver tilbageholdt i Egypten, fordi hun delte en video på Facebook, hvor hun blandt andet påstår, at hun er blevet seksuelt krænket i landet. Foto: Privat
Annonce:
Følg Ferie

En 10 minutter lang video på Facebook med svinere såsom 'son of a bitch country', hvilket vel kan oversættes til noget nær 'lorteland' på dansk, har fået de egyptiske myndigheder til at anholde en kvindelig turist fra Libanon.

Det skriver Reuters og AP.

Kvinden ved navn Mona el-Mazboh blev ifølge nyhedsmedierne tilbageholdt torsdag, da hun var på vej hjem til Libanon fra lufthavnen i Cairo, fordi hendes video var gået viralt på sociale medier.

I videoen kan man blandt andet høre Mona el-Mazboh påstå, at hun er blevet seksuelt krænket af både taxa-chauffører og unge mænd på gaden under sin ferie. Derudover kan man høre hende brokke sig over, at der var dårlig service på landets restauranter under muslimernes fasteperiode, Ramadanen.

Annonce:

Udover at kalde landet et 'son of a bitch country' beskriver Mona el-Mazboh i videoen egypterne for at være 'de mest beskidte på jorden' og siger, at Egypten er 'et land for alfonser og tiggere', og hun påstår, at hun er blevet seksuelt krænket af en politimand:

- I dag snakkede en politimand grimt til mig i banken, mens han tog sig i skridtet. Fuck politiet, siger den nu anholdte turist i videoen.

Seks turister anholdt i Kazakhstan: Var iført Borat-mankini

Undskylder i ny video
Til slut refererer hun også til landets præsident, Abdel Fattah al-Sisi, som blev genvalgt i april. Om ham siger hun, at Egyptens befolkning 'fortjener ham':

- I fortjener, hvad Sisi gør mod jer. Jeg håber, at Gud sender jer én, som er endnu mere undertrykkende end Sisi.

Efter Mona el-Mazbohs video gik viralt, valgte hun at dele endnu en video, hvor hun undskylder for sine kommentarer i den første video.

- Jeg ville ikke fornærme alle egyptere, siger hun blandt andet i videoen, som dog ikke var undskyldning nok for de egyptiske myndigheder, der indtil videre har udtalt, at de tilbageholder hende i minimum 15 dage.

Mona el-Mazboh risikerer 3-5 års fængselsstraf, hvis hun bliver dømt skyldig i anklagerne om at have 'spredt falske rygter, der er skadende for landet' samt for at have 'krænket landets religion'.

Laura risikerer dødsstraf i Egypten: Nu er der nyt i sagen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: