Turister advares: Her overholdes menneskerettighederne IKKE

På Maldiverne har en gruppe menneskerettighedsforkæmpere oprettet en hjemmeside, som advarer turister mod resorts, der er forbundet med krænkelse af menneskerettighederne

Paradiset Maldiverne har sine skyggesider (Foto: Chi King/Flickr)
Paradiset Maldiverne har sine skyggesider (Foto: Chi King/Flickr)

En bekymret gruppe menneskerettighedsforkæmpere har oprettet en hjemmeside, der opmuntrer turister til at undgå en række resorts på den eksotiske rejsedestination Maldiverne. Resortsene er nemlig forbundet med krænkelser af menneskerettighederne.

Se også: Forårets 10 billigste hotelbyer

Gruppen, der kalder sig 'The Ethical Maldives Alliance'  (Alliancen for et etisk Maldiverne), opfordrer turister til at undgå resorts, som er nævnt på listen på deres hjemmeside.

På listen er Maldivernes over 100 resorts inddelt efter en trafiklys-farvekodning. Grøn betyder, at resortet er godkendt, gul indikerer, at resortet er i risikogruppen og under observation, og en rød markering er lig med høj risiko for krænkelse, og turister frarådes at besøge resortet.

Se også: Stjernerne der smadrede deres hotelværelse

Baggrunden for listen
Listen formål er at oplyse turister om forholdene på Maldiverne. Den blev offentliggjort i begyndelsen af denne måned og falder samtidig med, at Maldiverne møder stor international kritik i forbindelse med sagen mod ø-gruppens tidligere præsident Mohamed Nasheed.

Nasheed, som var Maldivernes første demokratisk valgte præsident, måtte i februar 2012 fratræde sit embede, efter at politiet og militæret begik mytteri efter flere ugers protester over præsidentens anholdelse af dommer Abdulla Mohamed (på beskyldningerne om korruption).

I marts i år fik Nasheed sin dom – den lød på 13 års fængsel, og det har medført lokale protester og udtalt bekymring fra bl.a. USA og Indien. Begge lande peger på, at dommen kan være et forsøg på at holde Nasheed ude af politik.

Se også: Frygtede midtersæder formerer sig på verdens største fly

I en officiel udmeldning i forbindelse med offentliggørelsen af resort-listen skriver gruppen bag Ethical Maldives:

– Maldiverne har en lang og trist historie med politisk undertrykkelse og krænkelse af menneskerettighederne. De fleste turister forbliver lykkeligt uvidende om realiteterne for det lokale folk. Fængslingen af tidligere præsident Nasheed, sagen mod den tidligere forsvarsminister Nazim, og den fortsatte kampagne mod politisk vold er bare tre eksempler på, hvorfor turister bør 'know before they go' (vide før de rejser, red.).

Mohamed Nazim blev forsvarsminister, da præsident Mohamed Nasheed gik af. Han sad på posten ind til januar i år, hvor han blev fyret, efter at politiet havde ransaget ministerens hjem og taget uspecificerede dokumenter med sig.

14 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere