Turister fravælger feriefavorit

Flere turister fravælger Spanien, når de rejser på sommerferie

Foto: Martin Siepmann
Foto: Martin Siepmann
Følg Ferie

Gran Canaria, Mallorca, Fuerteventura og Tenerife...

Ja, rækken af populære sommerferiedestinationer i Spanien er lang og velkendt, men selvom landet og dets solrige ferieøer længe har været yderst populære, når turister har skullet vælge feriedestination til sommerferien i højsæsonen, så er det så småt begyndt at gå ned ad bakke.

For første gang i ni år er turisttallet nemlig faldet i landet, som ellers har haft et stigende antal besøgende i juli måned i de seneste fem år.

Det skriver Reuters, som har fået indsigt i data om landets turisme, der blev offentliggjort mandag.

Antallet af turister i landet i juli måned faldt med knap fem procent (4,9 procent), hvilket er det første fald i den måned siden 2009.

Turistindtægterne i Spanien udgør hele 11 procent af landets økonomi, og hele 82 millioner turister rejste til det sydvesteuropæiske land sidste år, hvilket betød, at det var verdens næstmest besøgte land efter Frankrig.

Spansk ferieparadis vil uddele bøder: Solsenge-krigen skal stoppe!

Billige all inclusive-deals hos konkurrenterne
Hvis man kigger på alle månederne i år til og med juli måned, er antallet af turister i Spanien steget med blot 0,3 procent, hvilket er den laveste stigning i otte år, og en yderst begrænset stigning, hvis man sammenligner med 2016 og 2017, hvor turistantallet steg med tocifrede procenter.

Reuters har været i kontakt med flere spanske hoteller, som fortæller, at de har forsøgt at sætte priserne ned for at lokke flere turister til.

Ifølge nyhedsmediet er det destinationer som Egypten, Tyrkiet og Tunesien, der ved hjælp af billige all-inclusive tilbud i højere grad er begyndt at tiltrække flere turister, som altså dermed fravælger Spanien.

I Tunesien og Egypten er turismen da også steget med omkring 40 procent i den første halvdel af 2018, mens Tyrkiet er steget med omtrent en tredjedel i den samme periode.

Spansk ferieø vil slå hårdt ned på livsfarlig turist-trend

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter