Turister i chok over KÆMPE hospitalsregning: 'De gjorde jo ingenting'

Et sydkoreansk par har to år efter deres ferie i USA modtaget en hospitalsregning på over 100.000 kroner

Det er blevet en dyr omgang for et sydkoreansk par at få amerikanske læger til at se på deres søn, selvom han ikke havde brug for behandling. Arkivfoto: Colourbox
Det er blevet en dyr omgang for et sydkoreansk par at få amerikanske læger til at se på deres søn, selvom han ikke havde brug for behandling. Arkivfoto: Colourbox
Følg Ferie

120.000 kroner for 3,5 times behandling.

Det er regningen, som et sydkoreansk forældrepar har modtaget godt to år efter, de er kommet hjem fra deres ferie i San Francisco i USA, hvor de efter et uheld, blev nødt til at køre deres baby på hospitalet.

Det skriver VOX.

Forældreparret opholdte sig på deres hotel i den amerikanske by i delstaten i Californien, da deres dengang otte måneder gamle søn, Park Jeong, faldt ned fra sengen og slog sit hoved.

Selvom der ikke var noget blod, ringede parret efter en ambulance, fordi sønnen blev ved med at græde, men på Zuckerberg San Francisco General Hospital kunne parret dog ånde lettet op, da lægerne fortalte, at der ikke var noget galt med sønnen, som derfor efter en lille lur og en sutteflaske med noget modermælkserstatning kunne forlade hospitalet med sine forældre efter tre timer og 22 minutter.

Derefter fortsatte den lille familie deres ferie og tænkte ikke mere over hændelsen. Altså indtil to år senere, hvor de modtog den gigantiske regning for det knap 3,5 time lange hospitalsophold.

Selvom det sydkoreanske par havde købt en rejseforsikring inden ferien, dækker den kun 5000 dollars (knap 32.000 kroner), og derfor skal parret altså selv betale de resterende godt 88.000 kroner.

- Det er et kæmpe beløb for min familie. Hvis min baby havde modtaget en eller anden form for speciel behandling, så kunne jeg forstå det. Men det gjorde han ikke, så hvorfor skal jeg betale den regning? De gjorde jo ingenting for min søn, siger moren ved navn Yang Yeo-im til VOX.

Pas på pengegriske læger på ferien: Opererer unødvendigt

Derfor blev det så dyrt
Ifølge mediet lød hospitalsregningen på 18.836 dollars - altså cirka 120.000 danske kroner -, hvoraf de 15.000 dollar - cirka 100.000 danske kroner - var en ekstra regning for en såkaldt 'trauma activation', som er en omkostning, der bliver tilført regningen, hvis hospitalet vurderer, at der er risiko for, at patienten har en alvorlig skade, som skal tilses af et specielt hold af læger.

En talsmand fra hospitalet i San Francisco ved navn Brent Andrew siger til VOX, at selvom det viste sig, at sønnen ikke havde brug for speciel behandling, så var det alligevel en dyr omkostning for at hospitalet at tilkalde de specialiserede læger.

- Vi er et traumecenter for et tætbefolket område. Vi beskæftiger os med mange forskellige former for traumer i denne by - bilulykker, masseskyderier og større kollisioner af køretøjer, og det er altså dyrt at forberede sig til den slags, siger talsmanden.

Britisk turist død: Hospitalsregningen var for dyr

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.