Turister i krise: Tigger på gaden efter land gør penge værdiløse

Flere turister fra blandt andet Europa har ikke penge til mad og drikke i Indien, efter landet har gjort flere pengesedler værdiløse

En række turister måtte tigge sig til penge ved at danse for at få penge til flybilletter. Foto: Colourbox
En række turister måtte tigge sig til penge ved at danse for at få penge til flybilletter. Foto: Colourbox
Følg Ferie

Flere grupper af turister fra Frankrig, Australien og Tyskland er havnet i noget af en knibe i Indien, efter landets regering valgte at gøre deres 500- og 1000-rupee-sedler værdiløse.

Det betød, at turisternes penge ikke længere kunne bruges, og dermed måtte de danse på gaden for at få penge til en flybillet til Delhi.

Det skriver Hindustan Times.

De omkring 10-12 turister blev set danse rundt foran et tempel i byen Pushkar lørdag, hvor de håbede på lidt finansiering fra de lokale.

Spillede og dansede
Flere af personerne holdt skilte op, hvorpå der stod 'I kan hjælpe os' og 'Penge-problem' på engelsk.

Grunden til at de blot ønskede penge til en returbillet til Delhi, var, at de i Indiens hovedstad ville opsøge deres respektive ambassader for at få hjælp.

Mændene fra grupperne spillede på diverse instrumenter, mens kvinderne dansede og lavede akrobatiske bevægelser – og det morede åbenbart tilskuerne gevaldigt, som blev stående og kiggede.

Pengesedlerne var blevet gjort værdiløse af den indiske regering den aften, gruppen ankom til Pushkar. Det var den 8. november.

Teenager sagsøger flyselskab: Brændte hans kønsdele

Vær forberedt
Beslutningen har betydet, at mange af turisternes sedler dermed ikke længere kan bruges. Samtidig er hæveautomaterne helt tomme, efter folk har været henne for at få flere penge mellem hænderne.

Bankerne må heller ikke tage de værdiløse pengesedler ind og veksle dem til andre. Derfor var franskmændene, tyskerne og australierne efterladt uden mange andre muligheder end at danse og spille for penge.

Lande overalt i verden opfordrer de mennesker, der har planer om at tage til Indien, til at tage større mængder af andre former for valuta med. På den måde er de sikret, hvis de ikke længere kan benytte deres indiske pengesedler.

På den måde er man heller ikke afhængig af at have adgang til kontanter via hæveautomater.

Gratis ferie: Lav et barn og få din rejse betalt

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+