Turister i oprør over ny turistskat på Mallorca: Nægter at betale

Flere turister har angiveligt nægtet at betale den turistskat, der blev fordoblet tirsdag

Danskere, der planlægger sommerferie på Mallorca i år, skal være klar på, at turistskatten blev fordoblet fra tirsdag af. Foto: Henning Hjorth
Danskere, der planlægger sommerferie på Mallorca i år, skal være klar på, at turistskatten blev fordoblet fra tirsdag af. Foto: Henning Hjorth

Tirsdag den 1. maj indførte De Baleariske Øer, der består af de turistkære ferieøer Mallorca, Menorca, Fermentera, Ibiza, Cabrera og Conillera, officielt den fordobling af turistskat, som de varslede i efteråret sidste år.

Og ifølge flere britiske medier samt den lokale avis Majorca Daily Bulletin har turisterne bestemt ikke taget godt imod skatten, som betyder, at et par i gennemsnit fremover skal betale 56 euro (420 kroner) i turistskat for en uge på et femstjernet hotel i stedet for 28 euro (omtrent 210 kroner).

Ifølge branceforeningen 'Palma and Cala Major Hoteliers Association' er flere turister 'i oprør', fordi de ikke var klar over, at regningen på turistskatten blev fordoblet fra denne uge.

- Turister er ikke blevet informeret om prisstigningen, så de har været meget overraskede og chokerede, siger direktøren fra branceforeningen, Javier Vich, til The Sun og fortsætter:

- Receptionister og hotellernes direktører er blevet nødsaget til at forklare ændringerne til deres gæster, da mange af kunderne ikke kan forstå årsagen til den dyrere regning.

Det kan blive en del dyrere for danskerne at slænge sig i ugevis på stranden på Gran Canaria. Foto: All Over Press Ferie Frem med tegnebogen: Elsket dansker-destination vil flå dig for penge

Nægtede at betale
Ifølge direktøren har en enkelt gruppe med flere rejsende direkte nægtet at betale de ekstra penge, da de påstod, at de ikke var blevet advaret på forhånd om det ekstra gebyr.

Derudover har flere andre turister ifølge direktøren udtalt, at de var meget utilfredse og fremover hellere vil rejse til andre ferie-destionationer:

- Det er en betydelig stigning, og endnu mere betydelig, når man kigger på vores konkurrerende destinationer, siger Javier Vich, der påpeger, at det er regeringens skyld, at turisterne bliver chokeret over den fordoblede turistskat, da landet ikke har været gode nok til at informere derom.

Regeringen, der estimerer, at den nye turistskat vil give en fortjeneste på mere end 120 millioner euro (knap 900 millioner danske kroner), afviser dog kritikken over for Majorca Daily Bulletin og udtaler, at 'turistskatten er blevet taget godt imod'.

Turistskatten betyder, at det fremover koster besøgende på De Baleariske Øer fire euro pr. dag at bo på femstjernede hoteller, tre euro pr. dag på firestjernede hoteller og to euro pr. dag på to- og trestjernede hoteller.

Derudover skal turister, der bor i campingvogn eller på vandrehjem, betale 1 euro om dagen og krydstogtpassagerer skal betale to euro.

Turistskatten gælder indtil 31. oktober for alle turister over 16 år. I lavsæsonen (fra 31. oktober - 1. maj) bliver skatten halveret igen.

Det kan blive dyrere for turister at slikke sol i Alcudia på Mallorca. Foto: /ritzau/Henning Hjorth Ferie Endnu en dansker-destination vil flå dig for penge

148 kommentarer
Vis kommentarer