Annonce:
Annonce:

Turisterne bliver væk: Nu fortryder ferieø skat

Den ellers så populære feriedestination Ibiza samt øen Formentera har mistet flere hundrede millioner kroner, siden turistskatten blev fordoblet

Den spanske ferieø Ibiza har mistet hundredvis af millioner kroner på grund af den dyre turistskat. Foto: Martin Siepmann
Den spanske ferieø Ibiza har mistet hundredvis af millioner kroner på grund af den dyre turistskat. Foto: Martin Siepmann
Annonce:
Følg Ferie

1. maj i år indførte De Baleariske Øer, der består af de turistkære ferieøer Mallorca, Menorca, Fermentera, Ibiza, Cabrera og Conillera, officielt den fordobling af turistskat, som de varslede i efteråret sidste år.

Det betyder, at et par i højsæsonen i gennemsnit nu skal betale 56 euro (420 kroner) i turistskat for en uge på et femstjernet hotel i stedet for 28 euro (omtrent 210 kroner), mens taksten bliver halveret igen i lavsæsonen (fra 31. oktober - 1. maj).

Det vil sige, at første omgang med den nye og dobbelt så dyre turistskat netop er overstået, og det viser sig, at det bestemt ikke er alle, der er tilfredse med de baleariske myndigheders beslutning om at kræve ekstra gebyrer af turisterne.

Annonce:

Således har øgruppen Pityuserne, som består af ferieøerne Ibiza og Formentera mistet intet mindre end - hvad der svarer til - 200 millioner danske kroner, fordi turisterne bruger færre penge eller simpelthen bliver helt væk.

Det skriver The Sun.

Endnu en dansker-destination vil flå dig for penge

'Diskriminerende og skadende-
Ifølge hotelorganisationen ’Hotel Business Federation of Ibiza and Formentera’ (FEHIF) er turistskatten 'diskriminerende og direkte skadende' for de to feriedestinationer, da de - ifølge organisationen - er afhængige af indkomsten fra turister, fordi de ikke har de samme muligheder for at tjene penge på anden vis, på samme måde som andre populære øer - såsom Mallorca og Menorca - har.

- Det har en stor indflydelse på handlen på Ibiza og Formentera. Turistindkomsten er faldet med 27 millioner euro (200 millioner kroner, red.) i år, da turisterne bruger færre penge, siger en talsmand fra FEHIF til det britiske medie.

Frem med tegnebogen: Elsket dansker-destination vil flå dig for penge

Annonce:

Turister bor ulovligt for at slippe for skatten
Hotelorganisationen, der repræsenterer 425 hoteller på Ibiza og Formentera, har nu lanceret en kampagne mod turistskatten, som har mottoet: ’Den baleariske turistskat er skadelig for os alle. Vi er imod den uholdbare skat’.

- I modsætning til andre områder på De Baleariske Øer, så er vi ekstremt afhængige af turismen, hvis vi skal udvikle os økonomisk, lyder det fra talsmanden, som desuden påpeger, at flere turister på grund af turistskatten fravælger hoteller og i stedet finder ulovlige overnatningsmuligheder i lejligheder, som ikke er registreret som feriebolig for at slippe for den ekstra turistskat på mellem 2-4 euro (15-30 kroner) om dagen.

De baleariske myndigheder har indtil videre afvist at reagere på Ibiza og Formentera-kampagnen og siger ifølge The Sun, at turistskatten ’indbringer millioner af euro i ekstra indtægter, som bliver brugt på en lang række projekter på tværs af alle øerne'.

Populær feriedestination øger turistskatten med 25 procent

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: