Annonce:
Annonce:

Turistskattens bagside: Populær feriedestination vil miste en halv milliard

New Zealand vil miste omkring 450 millioner kroner i tabte turistindtægter, hvis de indfører en turistskat

Cookøerne, der er et selvstyrende territorium under New Zealand, er et af de populære tropeparadiser, som lokker turister til landet i Stillehavet.
Cookøerne, der er et selvstyrende territorium under New Zealand, er et af de populære tropeparadiser, som lokker turister til landet i Stillehavet.
Annonce:
Følg Ferie

Flere og flere lande er i de seneste år blevet så trætte af turister, at de har været nødsaget til at indføre en turistskat for at lægge en dæmper på besøgene udefra.

Et af de seneste lande, der kæmper med et for højt antal udenlandske turister, er New Zealand, som fra anden halvdel af næste år planlægger at indføre en turistskat på 35 new zealandske dollars (cirka 150 kroner) for mange af landets besøgende.

Det skriver Standby.dk.

Selvom de ekstra omkostninger for turisterne er ment som et ekstra boost til New Zealands økonomi, vil skatten dog give markant bagslag, advarer International Air Transport Association (IATA), der vurderer, at landet på den sydlige halvkugle vil miste knap en halv millard i tabte turistindtægter, hvis skatten træder i kraft.

Annonce:

- Luftfart er en katalysator indenfor økonomisk vækst. At gøre luftfart dyrere via en turistskat kan reducere det årlige antal udenlandske flypassagerer til New Zealand med 78.000, siger Vinoop Goel, IATA’s regionaldirektør for Asia Pacific, der blandt andet omfatter New Zealand, i et brev til de new zealandske transport- og turistministre, som Standby.dk har fået indsigt i.

I brevet uddyber regionaldirektøren, hvad reduceringen i antallet af turister konkret vil betyde for landet i Oceanien:

- Det vil medføre et tab for New Zealands økonomi med 100 millioner NZ-dollars (cirka 450 millioner kroner, red) og et tab på 1200 arbejdspladser.

Engelsk by vil indføre 'turistfrie zoner'

Kæmpe land med få indbyggere
Det vurderes, at New Zealand på nuværende tidspunkt har 3,8 millioner årlige turister, hvilket er en stigning på 30 procent, hvis man sammenligner med 2015. I 2024 forventes antallet at stige til hele 5,1 millioner besøgende om året.

Ifølge CNN er New Zealands mål med den foreslåede turistskat, at de ekstra penge, som turister skal betale for at overnatte i landet, skal finansiere infastrukturen og naturbevarelsen, men det kan altså ifølge IATA godt se sort ud for den plan, hvis for mange af turisterne helt vælger at blive væk.

Annonce:

Det er dog heller ikke alle, der skal finde pengepungen frem en ekstra gang, hvis turistskatten bliver indført i New Zealand næste år. 'Nabo'-turister fra Australien og fra østaterne omkring New Zealand i Stillehavet slipper nemlig for at skulle betale så meget som en øre ekstra.

Selvom New Zealand er næsten fem gange så stort som Danmark, så bor der mindre end fem millioner indbyggere i landet, som ifølge Standby.dk havde godt 13.000 danske turister på besøg i løbet af sidste år.

Turister i oprør over ny turistskat på Mallorca: Nægter at betale

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: