Tusindvis af fly i Europa aflyst - og flere er på vej

Flere tusinde fly har indtil videre været aflyst, og det har påvirket de store europæiske hotspots

Mange lufthavne står over for strejker, som vil påvirke flytrafikken i stor stil de næste par måneder. Foto: Thomas Lekfeldt
Mange lufthavne står over for strejker, som vil påvirke flytrafikken i stor stil de næste par måneder. Foto: Thomas Lekfeldt

Mandag morgen begyndte en 25 timers strejke blandt lufthavnspersonalet på jorden i Berlins Tegel og Schönefeld lufthavne - og flere skulle være på vej.

Ikke nok med det, så strejkede det samme personale allerede sidste fredag, hvilket betød, at næsten alle afgange og landinger blev aflyst.

Finnair aflyste også 104 fly samme dag efter strejke blandt servicepersonalet, mens de franske flyveledere havde deres protest i sidste uge. En strejke der påvirkede hele 1500 fly ifølge Bloomberg.

Ifølge rejsemagasinet Travel and Leisure betød det en sur start på 2017 med sidste uge som den værste for flytrafikken i Europa i år.

Se også: Få både dobbeltseng og eget værelse i nye fly

Ikke ovre endnu
Er du allerede blevet ramt af de mange strejker, så ved du hvor træls, det kan føles som rejsende. Men skal du afsted de næste uger, bør du måske finde en grimasse, der kan passe til situationen - for det er langt fra ovre med strejke.

Udover arbejdsnedlæggelsen i Berlins lufthavne Tegel og Schönefeld, så har den tyske fagforening advaret om, at der er flere på vej.

I Italien har lufthavnspersonalet sagt, at de vil nedlægge arbejdet den 20. marts og den 21. april, mens medarbejdere hos det italienske flyselskab Alitalia har planlagt en 24-timers strejke den 5. april.

I de finske lufthavne truer lufthavnsmedarbejderne med strejke i slutningen af marts, og så er der stadig stor chance for, at rekordstrejkerne - de franske flyveledere - ikke kan holde fingrene fra strejkeknappen resten af året på grund af vedvarende konflikter med regeringen på grund af nedskæringer i pension, løn og jobsikkerhed

Se også: Her kan du rejse hen for din restskat

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen