TV: Baby-elefant forsøger at skræmme turister

En elefant-unge, som er blevet filmet i Kruger National Park, tror tilsyneladende, at den er lidt større, end den i virkeligheden er

Turister i Kruger National Park i Sydafrika har fanget en vældig nuttet baby-elefant på kamera. Ungen, der vurderes til at være lige lidt over et år gammel, forsøger i videoen ihærdigt at skræmme turisterne væk ved at 'storme' imod den jeep, de sidder i. Situationen bliver dog aldrig ret skræmmende, idet det lille elefant er en smule ustabil på benene og flere gange er ved at vælte.

 

Ungen ender med at vandre en smule forlegen tilbage til sin mor, og ligner umiskendeligt én der forsøger at lade som om, det aldrig er sket.

Selv om den lille elefant i klippet her ikke lykkedes i sin mission om at skræmme turisterne væk, skal man dog ikke tro, at den ikke kan komme til at udgøre en alvorlig trussel, når den bliver større.

Kruger National Park lagde sidste år en video af en noget større elefant på youtube, og dens stormen imod parkens besøgende er en hel del mere skræmmende end baby-elefantens. Se videoen her.

Det er også sket, at safari-jeeps og familiebiler bliver angrebet af elefanter. I 2013 offentliggjorde safariguide Johann Lombard denne video, hvor en jeep bliver torpederet af en gruppe elefanter. Og i januar i år gik en elefant i Khao Yai nationalparken i Thailand amok på en turistbil, der var på vej igennem parken.

10 kommentarer
Vis kommentarer