TV: Her flyver giganten som snart lander i København

Verdens største passagerfly, A380'eren, som lander i Københavns Lufthavn den 1. december, er frisk fra Airbus-fabrikken i Hamborg – i denne video letter flyet for første gang

Se giganten lette her. (Video: Emirates)

Indtil flyselskabet Emirates den 1. december lander i Københavns Lufthavn med den store A380'er, befinder flyet sig i Dubai – lige nu til Dubai Airshow, som løber af stablen i disse dage i storbyen i de Forenede Arabiske Emirater.

Her vises flyet, som er designet, så det kun har to klasser og dermed er den første af sin slags, frem.

Det vidste du ikke om verdens lufthavne

Selve flytypen, A380, har Emirates dog en del af i forvejen. Den nye dobbeltdækker i flokken, som altså bl.a. skal flyve til og fra Danmark og kan have 615 passagerer med ombord, er nemlig nummer 68 i rækken af Emirates’ store flåde af A380'ere.

Lige præcis den her blev leveret direkte fra Airbus i Hamborg Finkenwerder, så gæsterne ved Dubai Airshow kunne være nogle af de første til at se den helt nye dobbeltdækker.

Du kan se en video af flyet, der letter mod Dubai øverst i artiklen.

Øltørstig? Nu holder danske fly fredagsbar

Om hvorfor dette fly skulle med på Dubai Airshow, siger Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, bestyrelsesformand og administrerende direktør hos Emirates Airline & Group i en pressemeddelelse:

– Dubai Airshow har over de sidste par år vokset sig til at blive et af de største begivenheder inden for luftfart. Vi synes, at det fly, vi viser i år, afspejler Emirates’ vækst, som en global spiller og som et flyselskab, der har fokus på fremtiden.

Lander snart i CPH: Vingefanget er 2,5 gange bredere end Storebæltsbroen