TV: Paragliding foran bjergtagende nordlys

'Det føltes, som om det var bare 500 meter væk', sådan beskriver paraglide-verdensmester, Horacio Llorens, sin tur foran nordlyset

At opleve Aurora Borealis – bedre kendt som Nordlyset – er en sjælden og unik oplevelse, som mange gerne rejser efter.

De smukke grønne lysbølger på himlen dannes, når en kraftig solvind slynger elektrisk ladede partikler mod jorden, som bringer atomer i atmosfæren i en højere energitilstand end normalt.

Når denne ekstra energi, der er kommet til atomerne, afgives igen, udsender atomerne stråling, som bl.a. ses i form af lys på himlen.

Ny reklame sætter fokus på ulemperne ved at dele alting – heriblandt et værelse i en lejlighed eller underetagen i et hus. (Foto: HomeAway) Ferie - 26. jan. 2016 - kl. 20:58 HomeAway gør grin med Airbnb i reklame

Paragliding som imponerende baggrundstæppe
Som det fremgår af navnet, ses nordlys på den nordlige del af kloden, mens aurora australis, sydlys, ses på den sydlige del af kloden.

Selv om det forekommer både på toppen og i bunden af verden, er det dog langt fra alle, der får mulighed for at se nogen af delene i løbet af livet – man skal nemlig både være på det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt og ramme en skyfri dag.

En af de heldige, der har set lyset og endda på en helt særlig måde, er den spanske paraglide-verdensmester, Horacio Llorens.

Se også: Kendt flyselskab udnytter forældres frygt

Han kan blære sig med at være den første, der har oplevet Nordlyset fra sin faldskærm i Tromsø, Norge.

– Det føles som skyer, der kun er 500m væk, men i virkeligheden er det 15.000m over dig, udtaler han i forbindelse med oplevelsen, hvor han iført våddragt og batteri-opvarmede handsker, startede sin paramotor og drog ud i Tromsøs vidunderlige men barske landskab.

Se en video af Horacio Llorens med sin skærm foran Nordlyset øverst i artiklen.

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i Ferie
Seneste i Ferie
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere