TV: Sådan samles en Dreamliner – på fire minutter

British Airways har budt Boeings 787-9 Dreamliner velkommen i flyflåden. På fire minutter giver de et indblik i, hvordan sådan en krabat samles

Følg Ferie

Hvad sker der egentlig i hangaren, når de store passagerfly samles? Det giver British Airways nu et indblik i.

Selskabet har nemlig offentliggjort en video, som viser hele fly-samlings-processen på blot fire minutter – fra svejsning af skroget over maling til testflyvning. 

Par udsat for den mest ulækre ting på et fly

Videoen tager os endda med ind i kabinen, når passagersæder, toiletter og kabinepersonalets udstyr bliver sat på plads og skruet fast.

Første Dreamliner hos British Airways
Dreamlineren i videoen blev samlet på Boeing fabrikken i Everett, Washington, nord for Seattle i USA, og er på vingerne nu – den flyver med sine 216 sæder fra London til Abu Dhabi, Muscat i Oman, Kuala Lumpur og Austin i Texas.

Amerikansk model taber sit kæreste eje i vandet – delfin henter det

Som noget helt særligt har den en ekstra luksuriøs First Class kabine, hvor der i stedet for de normale 14 sæder kun er otte sæder – rejsende med råd til de dyreste billetter kan altså få en lidt mindre forstyrret rejse i selskabets nye fly.

Det er British Airways første 787-9 Dreamliner – tidligere har selskabet fløjet med den seks meter kortere model, nemlig 787-8'eren.


Her ses en Dreamliner i hvad der ligner et næsten lodret take-off. Videoen gik internettet rundt i sommers, men der er dog tale om at perspektivtrick.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+