TV: Se 10 vilde forladte steder

Jan Elhøj og Morten Kirckhoff er vilde med forladte steder - her kan du se, hvordan de skaffede sig adgang til en forladt elforsyning 

Se med her

De har været i mere end 25 lande og bruger mere end en måned om året på dét, de selv kalder 'verdens dyreste hobby'.

Komiker og radiovært Jan Elhøj og rejsemakker Morten Kirckhoff er nemlig vilde med forladte steder - og på deres rejser dokumenterer de forfaldet med deres kameraer.

- De steder vi besøger, er steder folk helst vil glemme, fordi de er blevet overhalet af tiden eller gået i forfald, fortæller Jan Elhøj.

De to opdagelses-rejsende har dog nogle faste regler på rejserne: De kravler, klemmer og sniger sig ind på steder, hvor det er muligt - men de tvinger sig aldrig ind. Og så fortæller de ikke, hvor stederne er.

- Vi vil ikke være skyld i, at der kommer graffiti, hærværk eller piratfester de steder, vi finder eller at de værdier som er på stederne forsvinder, siger Morten Kirckhoff.

I klippet herover skaffer Elhøj og Kirckhoff sig adgang til en forladt elforsyning i Budapest - det var dog ikke uden besvær:

- Bygningen var svært tilgængelig og beskyttet af en vagt, der runderede bygningen. Men det lykkedes os til sidst at komme uset hen til bygningen, finde en ulåst dør, kravle op gennem et hul i loftet fem meter oppe ved at stable en masse skrammel oven på hinanden. På den måde kom vi videre op og ind i bygningen. Til sidst fandt vi den tykke branddør til kontrolrummet, der selvfølgelig var låst. Heldigvis var der er en åben dør ved siden af ind til et lille kontor. Kontoret delte væg med kontrolrummet, og en metalplade havde løsnet sig i væggen. Vi kunne lige akkurat møve os igennem hullet i væggen og endeligt var vi der.

Se de helt unikke billeder fra 10 af de vildeste forladte steder, drengene har besøgt:

Her er vi i Nara Dreamland i Japan. Naturen er så småt begyndt at tage over. Foto Sssshhyy: Kom med til de forladte steder

10 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere